Kan 2020 nóg erger? Teenschoenen zijn de nieuwste trend

teenschoenen trend

De schoen is een opvallende mix van outdoor sportschoenen en waterschoentjes

Dat het jaar 2020 op zijn minst gezegd bijzonder kan worden genoemd, daar zijn we het allemaal wel over eens. De coronacrisis, Crocs maakten een comeback en nu… de teenschoen? Volgens modehuis Balenciaga zijn teenschoenen dé trend voor het komende seizoen. Wij staan er nog niet helemaal achter…

Populair schoeisel

De afgelopen jaren zijn de schoenen van Balenciaga razendpopulair. Heel Instagram huppelde rond op de Triple S‘jes, met een niet zo bescheiden prijskaartje van rond de 750 euro. Ook de Speed Trainer was immens populair. Deze sneakers, die wat weghebben van een sok, waren iets goedkoper met hun 600 euro. Nu komt Balenciaga met nóg een gewaagder model.

Waterschoentjes

Volgens het Franse modehuis zijn teenschoenen dé trend voor het komende seizoen. De schoenen lijken op een combinatie van outdoor sportschoenen en de waterschoentjes die je meeneemt als je op vakantie gaat. Wij hebben vooralsnog geen flauw benul hoe je dit bijzondere schoeisel zou moeten combineren of waar je het naartoe zou dragen. Een luxe wandeling door de modder? Wanneer je een wandeling door de Ardennen gaat maken, maar op tijd thuis moet zijn voor een diner waarbij je je dure schoenen aan wilt?

Niet helemaal nieuw

Deze nieuwe tenentrend is niet helemaal nieuw. Eerder bracht Maison Margiela al de beroemde – en vooral beruchte – Tabi schoenen uit. In deze schoenen zat één spleet aan de voorkant van de schoenen: tussen de grote teen en de rest van de tenen. Oorspronkelijk werd dit schoeisel in 1988 uitgebracht, maar vorig jaar had de hoefvormige schoen opnieuw succes. Wat vind jij? Mogen tenen geshowd worden, of heb jij ze toch liever veilig binnen je schoenen?

Lees ook: Dankzij dit product dat je al in huis hebt draag je hakken zonder pijn

Bron: Libelle | Beeld: Pexels