Dit moet je doen om volgend jaar verse aardbeien uit eigen tuin te hebben

aardbeien eigen tuin

Niets lekkerder dan een handje aardbeien uit eigen tuin

Hoe heerlijk is het als je kunt genieten van verse aardbeien uit eigen tuin? Wil jij ook volgend jaar weer dit verse fruit in je tuintje hebben? Dan moet je nu alvast het voorwerk doen. Dit is het moment om de uitlopers van je aardbeienplantjes af te snijden en opnieuw te planten.

Opnieuw planten

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat er vanaf juni lange, lichtgroene uitlopers aan je aardbeienplantjes begonnen te groeien. Met deze uitlopers kun je weer nieuwe plantjes planten, yay! Hiervoor moet je de uitlopers wel op het juiste moment afsnijden en weer planten. Het beste moment om dit te doen is eind augustus of begin september. In deze periode hebben de uitlopers wortels gevormd die sterk genoeg zijn om opnieuw te planten.

Hoe doe je dat?

Het is niet zo moeilijk om de aardbeienplantjes opnieuw te planten, maar je moet even weten hoe. Het is belangrijk om dertig à veertig centimeter afstand tussen de plantjes aan te houden. Laat ook zo’n vijftig centimeter ruimte tussen de rijen. Plant de uitlopers ook niet te diep. Denk erom dat je de nieuwe plantjes direct water geeft. Zie, zo moeilijk is het niet. Nog even geduld en dan kun je volgend jaar weer genieten van eigen gekweekte aardbeitjes.

Lees ook: Recept: zomerse Sangria-taart

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash