Handig! Met deze tips wordt je kriebeltrui weer heerlijk zacht 

kriebeltrui

En dat is makkelijker dan je denkt 

We zijn dol op truien. Vooral tijdens herfstdagen waarop het buiten koud is, hard waait en regent. Dan is het heerlijk om weg te duiken in een (grote) trui. Tenminste, als hij niet kriebelt! Want niets is zo vervelend als een wollen kriebeltrui. Gelukkig hebben wij een aantal tips waarmee je het kriebelen kunt verhelpen. Dus, trek ‘m uit de kast en ga aan de slag!

1. Azijn

Azijn kunnen we soms beter een wondermiddel noemen. Je kunt er allerlei dingen mee schoonmaken, maar het helpt ook om jouw kriebeltrui weer zacht te maken. Het is heel simpel: doe een scheutje natuurazijn bij de wolwas en wassen maar! De azijn zorgt ervoor dat de harde en prikkelende pluisjes een stuk zachter worden. 

2. Conditioner

Conditioner maakt je haar zacht en soepel. En guess what: bij een wollen trui bereikt het haarproduct hetzelfde effect! Zo maak jij je kriebeltrui weer lekker zacht met behulp van conditioner:

  • Dompel je kniebeltrui onder in een emmer met koud water
  • Knijp de trui uit, zodat het meeste koude water eruit is
  • Dep een beetje extra conditioner op de trui
  • Laat het een half uur intrekken en kneed het haarproduct er vervolgens zachtjes uit.
  • Leg de trui op een droogrek om te drogen

3. Vriezer

Het lijkt misschien een gekke plek, maar de vriezer doet wonderen voor de zachtheid van je wollen trui. Hoe ga je precies te werk? Maak de kriebeltrui een beetje nat en leg hem een nacht in de vriezer. Door de kou trekken de vezels samen en daardoor zal de trui minder kriebelen. De volgende ochtend kun je de trui uit de vriezer halen en voorzichtig laten ontdooien. Met de nadruk op voorzichtig, want anders kunnen de vezels breken. Eindresultaat: een zijdezachte trui.

4. Waslijn

Tot slot een tip met betrekking tot het drogen van je trui. Doe dat bij voorkeur aan de waslijn. Neerleggen is zelfs nog beter, anders bestaat de kans dat je favoriete trui zijn vorm verliest. Vermijd in elk geval de droger. Wol is niet gemaakt voor de droger. Sterker nog, het is dé plek waar die kriebelende pluisjes ontstaan.

Lees ook: Dit is waarom beha’s zo prijzig kunnen zijn

Bron: Libelle | Beeld: Pexels