Twijfel je of je je haar kort wilt knippen? Zo kom je er binnen twee minuten achter of het je staat!

knippen

Zo kom je erachter of kort haar jou staat

Als je je lange haar voor de zoveelste keer uit pure wanhoop maar weer in een paardenstaart bindt en helemaal klaar bent met die ellenlange föhnbeurten is de gedachten om je haar kort te knippen vast weleens in je opgekomen. Je haar kortwieken is natuurlijk een behoorlijke stap waar je best even over na mag denken, want het groeit niet binnen een weekje weer aan. Maar ja, je weet natuurlijk van tevoren niet of het echt staat. Of wel? 

Twijfel jij al tijden om je haren korter te knippen? Met dit handige trucje kun je kijken of het staat, voordat je in de kappersstoel belandt!

Potlood en lineaal
Want als de schaar er eenmaal in is gezet, kun je niet meer terug. Om te voorkomen dat jij na een kappersbezoek huilend thuiskomt is het handig om deze hack toe te passen. Kapper en haargoeroe John Frieda stelde vast dat de hoek van je kaakbeen bepaalt of een korte coupe jou wel of niet staat en je kunt het makkelijk zelf meten! Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een lineaal, potlood en een spiegel. Ga voor de spiegel staan met de zijkant van je gezicht naar de spiegel gericht. Pak het potlood en hou deze horizontaal langs je gezicht, zodat-ie je kin aanraakt. De lineaal houd je verticaal langs je gezicht. Kijk naar de afbeelding hieronder om het even te visualiseren:

Afstand vanaf oorlel
Vervolgens meet je je oorlel naar beneden tot het punt waar het potlood de meetlat raakt. Als deze lengte minder dan 5,5 centimeter bedraagt zou kort haar een goede keuze zijn. Bedraagt die lengte echter meer dan 5,5 centimeter dan zou écht kort haar je volgens John Frieda minder goed staan. Een bob op kinlengte is dan een veiligere keuze, of haar op schouderlengte. Aan de andere kant, het is jouw haar en je moet gewoon lekker doen waar je zin in hebt!

Lees ook: Doe dit ingrediënt in je nagellak en je krijgt supersterke nagels

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Pixabay