Zo verbloem je je grijze haren zonder een bezoek aan de kapper

grijze haren

Er komt geen haarverf aan te pas

Waar jij je gehele leven gezegend was met een prachtige gekleurde haardos, houdt het – hoe pijnlijk het ook is – toch een keertje op. Menig vrouw bezoekt hierom regelmatig een kapper om die grijze haren bij te kleuren. Niks mis mee, tot de coronacrisis roet in het eten gooide. Wordt het inmiddels bijna onmogelijk om jouw grijze haren te verbloemen? Geen zorgen, wij leggen je uit hoe je dit thuis gemakkelijk oplost.

Zelf aan de slag

Ben je niet zo’n waaghals of heb je verschillende kleurtonen in je haar? Dan zal je waarschijnlijk niet te snel naar een verfkwast en een pak met haarverf grijpen. YouTuber Angie, die video’s maakt onder de naam HotAndFlashy, begreep het probleem en durfde in haar YouTube-video eerlijk toe te geven dat zij zich niet prettig voelt met een grijze uitgroei. Hoe zij dit probleem oploste? Met een zogenoemde root spray.

Online bestellen

Omdat we liever niet naar de winkel gaan – tenzij we dingen écht nodig hebben – is het allereerst goed om te weten dat deze root spray’s overal op internet te bestellen zijn. Kies de juiste kleur en voilà je kunt aan de slag. Op een video op YouTube laat Angie weten hoe zij precies te werk gaat. En we moeten zeggen: het ziet er super makkelijk uit.

De juiste kleur

Een kleine sidenote: het internet staat bomvol met verschillende kleuren sprays. Handig, maar dit maakt het kiezen van de juiste kleur wel ingewikkeld. Angie raadt aan om bij twijfel je kapper om advies te vragen. Wellicht raadt zij een kleur aan, kun je misschien beter twee kleuren mixen of kun je bij je eigen kapper een flesje aanschaffen – zo support je het filiaal ook nog eens!

In onderstaande video wordt duidelijk uitgelegd hoe je te werk gaat. Succes!

Lees ook: Deze vrouw is compleet onder de indruk van haar nieuwe uiterlijk na metamorfose

Bron: Tip Hero | Beeld: Pixabay