Een kind kan de was doen: zo krijg je vlekken uit witte sneakers

Zo doe je dat!

Als je voor het eerst je gloednieuwe, witte sneakers aanhebt, wil je dat ze altijd gloednieuw en vooral wit blijven. Helaas lijkt dit een scenario dat alleen voorkomt in een droom. Je hebt nog maar een paar stappen gezet en er zit alweer een vlek op je -voorheen hagelwitte- sneaker. Gelukkig is het helemaal niet moeilijk om die verdraaide vlek uit je schoen te halen.

Het is een eitje!

Babyshampoo

Met een beetje shampoo kom je een heel eind. Gebruik babyshampoo of de mildste variant die je in huis hebt. Doe wat shampoo op een tandenborstel en wrijf hiermee over de vlek. De vlek wordt een stuk minder of verdwijnt zelfs helemaal.

Wondersponsjes

De witte wondersponsjes koop je bij de Kruidvat of bij de supermarkt voor een prikkie. De wonderspons doet zijn naam eer aan want je kunt er echt een heleboel spullen mee schoonmaken, zo ook je witte sneakers. Maak het sponsje een beetje nat en wrijf vervolgens met het sponsje over de vlek. Benieuwd wat je nog meer met de wondersponsjes kunt doen? Dat lees je hier

Witte azijn

Veel mensen hebben witte azijn standaard in huis. Niet alleen handig voor diverse maaltijden, maar ook om vlekken te verwijderen. Doe een beetje azijn op een schone doek en wrijf over de vlek heen. Easy peasy!

Wasmachine

Krijg je de vlek echt niet uit je witte sneakers? In veel gevallen kun je stoffen sneakers ook in de wasmachine stoppen, maar dat breng wel altijd het risico met zich mee dat je gympen er net wat minder mooi uitzien. Denk er bovendien om om de veters uit je sneakers te halen, deze worden anders niet goed schoon. Je mag de veters overigens nooit zomaar in de wasmachine doen, ze kunnen namelijk vast komen te zitten in de afvoer. Doe de veters daarom altijd in een kussensloop of een speciaal wasnetje.

Lees ook: Deze 5 tips zorgen ervoor dat je slanker lijkt in je bikini

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: NSMBL | Beeld: Pixabay