Heb je een beetje een buikje? Déze kleding camoufleert het en dit kan je beter niet dragen

buikje

Een buikje is prima te camoufleren met de juiste kleding!

Iedereen heeft wel een onzekerheid en niemand is perfect. Voor de één is het de neus, voor de ander de heupen. Een onzekerheid waar veel vrouwen mee kampen is het buikje en dan in het bijzonder het vetrolletje dat vaak boven de broekrand uitpiept. Op elke leeftijd komt het voor en het is vaak puur een kwestie van verdeling van vet.

Bij de één zit het op de heupen, bij de ander op de benen en weer bij een ander op de buik.

Kledingtips
Vervelend, maar niet het einde van de wereld natuurlijk. Met de juiste kleding kan je je buikje zo verdoezelen dat je er eigenlijk helemaal niets meer van ziet en jij gewoon lekker in je vel kan zitten. Het is vooral een kwestie van je sterke punten benadrukken en je mindere punten camoufleren. Wil jij je deze kerst zeker over jezelf voelen in de juiste kleding waarin je helemaal niets meer van dat gehate buikje ziet? Er is helemaal niets mis met een buikje, maar veel vrouwen kunnen zich er erg onzeker over voelen. Het camoufleren van je buikje is echter een fluitje van een cent met de juiste kleding.

Doen:

  • Allereerst is je ondergoed van groot belang. Draag een goed passende beha, hiermee voorkom je uitpuilende vetrolletjes. Kies voor een variant die je borsten lift, zo creëer je een duidelijk onderscheid tussen borsten en buik.
  • Draag je kleding in meerder laagjes! Het dragen van laagjes zorgt er voor dat je buikje minder opvalt. Vooral een waterval blouse of trui trekt de aandacht door de versiersels. Hoe langer de top hoe minder je buikje opvalt.
  • Korte en strakke shirts zijn uit den boze, deze leggen het accent op je buik. Vermijd ook riemen om je taille of ter hoogte van je buik. A-lijn modellen zijn uiterst geschikt voor vrouwen met een buikje! Een A-lijn model is wijd aan de onderkant, waardoor je buik optisch slanker lijkt.
  • Ga voor kledingstukken die asymmetrisch zijn of diagonale lijnen hebben. Een tuniek met die eigenschappen kan een slank effect geven.
  • Ga voor een broek met een hogere band: die geeft meer draagcomfort, meer  stevigheid en legt minder accent op de buik.

Niet doen:

  • Koop geen oversized kleding. Veel vrouwen hebben de neiging om te grote kleding te kopen of lekker lange kledingstukken te dragen die tot over het kruis komen. Maar daar worden je heupen voller van.
  • Vermijd kledingstukken met aangerimpeld elastiek aan de onderkant: Die leggen juist accent op dit gebied.
  • Ga liever voor stevig dan voor soepel materiaal: een zwaardere stof maakt ongewenste lichaamsvormen minder zichtbaar.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld Videostill