Werkt je vochtinbrengende crème niet goed? Wellicht breng je ‘m verkeerd aan

vochtinbrengende crème

Hoe breng jij je crème meestal aan?

Als je huid droog en strak aanvoelt, zoeken we ons heil al snel in een vochtinbrengende crème. IJverig worden de dag- en nachtcrèmes aangebracht om zo de huid een beetje te voeden. Maar met het klakkeloos aanbrengen van deze crèmes kom je er niet.

Je moet de vochtinbrengende crème op de juiste manier opsmeren.

Vochtinbrengende crème

Maar snel de dag- of nachtcrème op je gezicht smeren, zou niet voldoende zijn om het meeste uit je crème te halen, zo beweren Cristine Chang en Sara Lee. De dames achter het merk Glow, een natuurlijke Koreaanse huidproductenlijn, beweren dat je de crème op de huid moet deppen.

Effect

“Breng je huidproducten niet aan zoals je dat normaal doet, maar probeer het eens te deppen. Deze manier zorgt voor meer druk en meer hitte, beide elementen zorgen ervoor dat je vochtinbrengende crème beter wordt geabsorbeerd voor de huid”, aldus de dames tegen Byrdie.

Tijd

Het vraagt inderdaad wat meer tijd dan de crème snel op je huid te smeren, maar echt veel langer zul je niet in de badkamer staan. Probeer een minuutje meer uit te trekken voor je huidverzorgingsroutine en je kunt deze dep-methode makkelijk toepassen.

Lees ook: Dit deden wij altijd fout: dít is het beste moment om dagcrème aan te brengen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Byrde | Beeld: Pexels