Droogshampoo kun je het beste op dit moment gebruiken

haar oude lengte

En nee, het is niet in de ochtend…

Droogshampoo is misschien wel één van de beste uitvindingen sinds het wiel. Het bespaart je zeeën van tijd, want als je haar wat vettig wordt hoef je het niet meer meteen te wassen en te föhnen. Een beetje droogshampoo op de wortels sprayen en je kan er weer een dag tegenaan! Wij kunnen in ieder geval niet meer zonder. 

Maar we kwamen er onlangs achter dat we het al jaren verkeerd gebruiken.

Beter moment

Als we ’s ochtends ons bed uit stappen en we treffen een vet, slap bosje aan dan spuiten we er wat droogshampoo in. Maar dan ben je eigenlijk al te laat, er is namelijk een veel beter moment om het te gebruiken. Wil jij het onderste uit de kan halen wat droogshampoo betreft? Spray het dan niet in de ochtend, maar de avond ervoor in je haren.

Preventief gebruik

’s Nachts heeft het product namelijk alle tijd om zijn werk goed te doen, namelijk alle overtollige olie uit je haren op te nemen. Zo voelt je haar de volgende ochtend ook niet meer zo hard en plakkerig. Op deze manier gebruik je het eerder preventief en hoef je je haren alleen nog maar in model te brengen de volgende ochtend. Spuit het op je haarwortels totdat je haar krijtachtig voelt. Het product neemt alle overmatige olie op. Vervolgens hoef je in de ochtend je geen zorgen te maken om vet haar of de sporen die je droogshampoo achterlaat.

Verder lezen:

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash