Probeer je af te vallen? Dan herken je deze situaties sowieso

afvallen

Herkenbare scenario’s voor iedereen die weleens heeft geprobeerd wat af te vallen

Elk lichaam is wat ons betreft bikiniklaar, maar er zijn vaak toch vrouwen die wat strakker voor de dag willen komen in de zomer. Ben jij om welke reden dan ook van plan om wat af te vallen? Dan komen deze dingen je vast bekend voor.

Met frisse tegenzin begin je vaak met het afvalproces, maar vaak loop je toch tegen de volgende dingen aan.

Herkenbare afval struggles: 

Over twee dingen ben je al snel uit op de eerste dag: je hebt zin in wat lekkers en twee liter water drinken is veel. Maar ook echt heel veel.

Om het lijnen vol te houden, stel je doelen voor jezelf. En soms gebeurt dit in de vorm van het kopen van iets te strakke kleding. Hopelijk kun je daar snel in en hangen de prijskaartjes er over een jaar niet nog steeds aan.

Na een dag streng lijnen verwacht je de volgende dag al resultaten te zien op de weegschaal. En ja, je weet zelf óók wel dat dat niet realistisch is. Maar het zou wel leuk zijn…

Van uitstel komt afstel, zo luidt een welbekend gezegde. Maar jij weet dat het voor jou écht beter werkt om pas op maandag te beginnen in plaats van vrijdag. Kun je je eetgewoontes in het weekend nog even afleveren. Andere populaire startdagen zijn 2 januari en de dag na je verjaardag.

Door wat beter te letten op je calorieën kom je erachter hoeveel calorieën je voorheen binnenkreeg. Die 2000 calorieën zijn veel sneller bereikt dan je aanvankelijk dacht.

Net in jouw startweek lijkt iedereen uit je omgeving jarig te zijn. Nee zeggen tegen het taartje van je jarige collega, nee zeggen tegen nog een gebakje op een verjaardag en nee zeggen tegen de borrelhapjes op tafel. Je discipline wordt flink op de proef gesteld.

Je probeert alternatieven te vinden voor je tussendoortjes. Je knaagt op wortels, snoept komkommers en hebt snoeptomaatjes ingeslagen. Op de echte verwenmomentjes doe je wat Sonja Bakker doet en zet je je tanden in één eierkoek. Of drie… Want zo slecht zijn die niet, toch. Toch?!

Wanneer je je dan toch vergrepen hebt aan een bakje chips, kunnen die reep chocolade en twee koeken er ook nog wel bij. Het is nu toch al verpest.

Vervolgens neem je je voor om dan maandag opnieuw écht te beginnen.

Lees ook: Met dit simpele trucje kun je afvallen tijdens het slapen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Beeld: Unsplash