Dit zijn de meest romantische steden ter wereld

meest romantische steden

In deze steden worden heel wat huwelijksaanzoeken gedaan

Met je partner ergens naartoe reizen is altijd leuk, maar als je op zoek bent naar wat romantiek zou je een vliegticket kunnen boeken naar een van deze steden. Volgens de website Spa Seekers zijn dit de meest romantische steden ter wereld.

Welke stad is volgens jou de meest romantische stad?

Meeste huwelijksaanzoeken

Een stad de meest romantische stad ter wereld noemen, kun je natuurlijk niet zomaar doen. Daarom ging Spa Seekers op onderzoek uit. De website analyseerde 66 steden over de hele wereld (nog niet erg veel, maar we doen het er voor deze ene keer maar mee). De website onderzocht hoe romantisch de stad was op basis van vijf factoren, waaronder hoeveel huwelijksaanzoeken er worden gedaan. Ook werd er gekeken naar hoe tolerant een stad is naar homo’s en lesbiennes toe. Hiervoor dook de website in een onderzoek uitgevoerd door Nestpick die dit eerder al onderzocht. Ook analyseerde Spa Seekers in hoeverre mensen in de desbetreffende stad seksueel actief waren, hoe romantisch mensen zich voelden in de stad en wat er op social media werd gepost over de stad.

Nummer 1

Op basis van de verzamelde gegevens kwam Spa Seekers tot de volgende conclusie: New York is de meest romantische stad op de wereld. De site legt uit dat New York de meeste huwelijksaanzoeken had in zes maanden tijd volgens data op Instagram. Ook scoorde de stad het hoogst wat betreft tolerantie naar mensen toe die op hetzelfde geslacht vallen. 

Benieuwd naar de hele lijst? Hieronder vind je ‘m.

Meest romantische steden ter wereld:

  1. New York
  2. Londen
  3. Los Angeles
  4. Parijs
  5. Chicago
  6. Berlijn
  7. San Francisco
  8. Sidney
  9. Miami
  10. Melbourne

Lees ook: Woehoe: déze drie sterrenbeelden krijgen een superromantische lente

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Travel And Leisure, Spa Seekers | Beeld: Unsplash