Netflix waarschuwt voor challenge: ‘Verwond jezelf alsjeblieft niet met de Bird Box Challenge’

Bird Box Challenge

Netflix drukt mensen op het hart om niet mee te doen aan de challenge

Wie een abonnement op Netflix heeft kan er niet omheen. De Netflix-original film Bird Box houdt de gemoederen bezig. De film is razend populair, zelfs zo populair dat er in één week 45 miljoen mensen naar de film keken. De film zorgt niet alleen voor veel kijkplezier, maar heeft nu ook een gevaarlijke challenge teweeggebracht.

Mensen lopen geblinddoekt over straat.

Bird Box

In Bird Box is te zien dat er een boze, onbekende kracht op aarde verschijnt. Als iemand oogcontact heeft met deze entiteit, pleegt diegene zelfmoord. Om te voorkomen dat iemand oogcontact heeft met deze entiteit, dragen de personages in de film een blinddoek. En dat is wat je voor de Bird Box Challenge ook moet doen. Zo is op social media te zien dat mensen filmpjes en foto’s plaatsen waaruit blijkt dat ze meedoen aan de challenge. Zo zijn er mensen die geblinddoekt over straat gaan, geblinddoekt door het huis rennen of geblinddoekt in de sportschool staan.

 

Netflix waarschuwt

Netflix is niet blij met de online trend die is ontstaan en is bang dat mensen zich verwonden door de challenge. “Ik kan niet geloven dat ik dit moet zeggen, maar: VERWOND JEZELF ALSJEBLIEFT NIET MET DE BIRD BOX CHALLENGE”, waarschuwt de streamingdienst op Twitter. Tevens meldt Netflix niet te weten hoe de challenge is ontstaan. “We waarderen de liefde, maar Boy en Girl hebben maar één wens voor 2019 en dat is dat je niet in het ziekenhuis belandt vanwege memes.”

Bron: Netflix | Beeld: videostill Netflix