Aha! Dit is waarom jij het altijd koud hebt

koud

Een arts geeft duidelijkheid

We kunnen er niet meer omheen: de herfst is begonnen. Het is dan ook goed te voelen dat het kouder wordt. Maar ook al is het nog ‘gewoon’ 18 graden, jij zit al met een dekentje en kop thee op de bank. Hoe kan het dat jij het altijd koud hebt, terwijl je mannelijke collega’s – die ook nog eens in korte mouwen op de werkvloer verschijnen – nergens last van hebben? 

Sneller koud

Dit heeft verschillende redenen. Mannen hebben het minder snel koud dan vrouwen omdat vrouwen te maken hebben met het hormoon oestrogeen. Dit hormoon regelt niet alleen de menstruatie, maar ook de temperatuur van het lichaam. Ook hebben mannen meer spiermassa dan vrouwen, en spieren geven warmte af. Wel hebben mensen die dikker zijn een grotere isolatielaag van vet, waardoor dikkere mensen het vaak warmer hebben dan dunne mensen.

Canadees onderzoek

Uit Canadees onderzoek is ook gebleken dat mensen die meer familie en vrienden hebben, het vaker warm hebben. Daarnaast hebben vrouwen sneller koude handen en voeten dan mannen omdat de doorbloeding bij vrouwen wat minder goed is.

De oplossing

Fijn om te weten waardoor vrouwen het sneller koud hebben, maar we hebben goed nieuws: je kunt er ook iets tegen doen. Allereerst moet je voldoende nachtrust pakken. Ook moet je voldoende ijzer eten. Dit zit onder andere in vlees, bonen, peulvruchten en melk. Daarnaast is het belangrijk om voldoende te drinken en genoeg te bewegen voor een goede doorbloeding.

Lees ook: Moet ook gebeuren: zo maak je je navel het beste schoon

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Happy in Shape | Beeld: iStock