Bietensap tegen acne? Deze TikTokker laat zien dat het werkt

acne

Zeg maar dag tegen puistjes!

Acne kan ontzettend vervelend zijn. Als je hier last van hebt, heb je waarschijnlijk al talloze middeltjes en trucjes geprobeerd om ervan af te komen. Maar ben je de dag al eens begonnen met een shotje bietensap? Het klinkt misschien niet als een droomontbijt, maar het schijnt wél te helpen tegen puistjes en littekens. 

TikTok-hacks

Op TikTok komen de meest bijzondere beautyhacks voorbij. Hoewel sommige van deze hacks daadwerkelijk handig zijn, kunnen andere meer kwaad dan goed doen. Het is daarom goed om niet elke beautyhack die je op het internet ziet klakkeloos te proberen.

Dat gezegd hebbende: de nieuwste beautyhype op TikTok lijkt daadwerkelijk goed te zijn voor je huid. We hebben het over de bietensap-hack. Hierbij drinken TikTokkers iedere ochtend een beetje bietensap om zo hun huid te verbeteren. Het bietensap zou onder meer puistjes verhelpen en littekens op je gezicht of op bijvoorbeeld je rug verminderen.

Bietensap

Onder andere TikTokker Serena Verbon probeerde de hack uit. “Oké, iedereen die last heeft van acne en vooral ook littekens ten gevolge van acne: even opletten, want deze video is voor jou”, begint ze de TikTok-video. Serena vertelt vervolgens dat ze drie maanden lang iedere ochtend een shotje rode bietensap heeft gedronken. Ze geeft daarbij aan dat dit dé key is tegen acne. Enne, het lijkt echt te werken, want op before en after foto’s is te zien hoe haar acne als sneeuw voor de zon is verdwenen.

@serenaverbon

1 klein shotglaasje op een lege maag, elke dag, 3 maanden lang, en toen waren m’n oude acne littekens verdwenen als sneeuw voor de zon. #nederlands #nederland #nederlands #nltiktok #tiktoknl #beetrootjuice #bietensap

♬ original sound – Serena Verbon

Bacne

Bijna iedere vrouw heeft er weleens last van: rode bultjes op de rug. Niets om je voor te schamen, dus. Toch snappen we dat je die bacne liever kwijt dan rijk bent. Wat je naast bietensap drinken nog meer kunt doen om puistjes op je rug te voorkomen? Zweet is één van de grootste vijanden die puistjes op je rug veroorzaken. Zweet dat in kleding trekt, kan ervoor zorgen dat het ontzettend veel bacteriën aantrekt. Yuk! Grote boosdoeners zijn nachtkleding en (sport)beha’s, die misschien niet altijd even vaak worden gewassen. Was je sportkleding daarom na elke draagbeurt en was nachtkleding om de drie à vier dagen. Dat helpt waarschijnlijk al enorm!

Lees ook: TikTok-hack: een vork gebruiken om make-up aan te brengen

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Grazia | Beeld: TikTok, Pexels