Vrouw deelt frustratie: ‘Mijn man doet helemaal niks in het huishouden’

huishouden

De vrouw heeft haar man daarom zelfs op de grond laten slapen

De man van Ilona* is, op zijn zachtst gezegd, nogal lui in het huishouden. Hoewel de twee goede afspraken hebben gemaakt, draait de vrouw overal alleen voor op – en daar is ze helemaal klaar mee. Op het forum Reddit deelt ze haar frustratie. 

Taken verdeeld

“Mijn man heeft de laatste tijd een slechte gewoonte ontwikkeld”, begint Ilona haar verhaal. “We hebben de taken in het huishouden verdeeld, maar wanneer het zijn beurt is ‘valt hij in slaap'”. Ze geeft een voorbeeld: “Vandaag heb ik gekookt, en als een van ons kookt, ruimt de ander op. Toen ik hem vroeg om dit te doen, zei hij dat hij even ging liggen en het later zou doen. Nog geen minuut later was hij ‘in slaap gevallen'”. Daarom besloot de vrouw zelf maar op te ruimen, het eten weg te zetten en de afwas te doen.

Alles zelf doen

Ilona geeft nog een voorbeeld, waarbij ze haar man in bed aantrof. “Ik zag dat hij wat koekjes en snacks in bed had opgegeten, terwijl ik nog beneden was. Een deel van het overgebleven voedsel is aan bederf onderhevig, dus ik maakte hem wakker en vroeg of hij het alsjeblieft wilde opbergen.” Maar helaas, de man kwam zijn bed er niet voor uit. “Hij zei dat het niet kon omdat hij slaapt”, gaat Ilona verder. “Ik herinnerde hem eraan dat ik de afgelopen twee weken elke dag alle huishoudelijke taken zelf heb gedaan. De mijne én de zijne, ondanks dat we allebei fulltime werken.”

Op de grond slapen

Terwijl de man opstond viel hij direct weer in slaap op de slaapkamervloer, terwijl hij de deken met zich meetrok. “Ik ben het behoorlijk beu”, stelt de vrouw. “Het voelt als een fulltimebaan om te koken, schoonmaken, wassen en boodschappen te doen, en dat allemaal naast mijn eigen baan. Ik heb de laatste tijd helemaal geen hulp gehad en ik ben kapot”, geeft ze toe.

Ilona heeft dan ook besloten om haar man op de grond te laten slapen. “Ik hoop dat dit hem laat inzien dat ik hier niet ben om zijn moeder te spelen. Het is onmogelijk dat hij zomaar overal in slaap valt, ik geloof het gewoon niet.” Toch vraagt de vrouw zich af of ze niet te streng is voor haar man. Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam u/Ecstatic_Jeweler7419.

Lees ook: Man vertelt: ‘Ik wil de rekeningen van mij en mijn vrouw splitten’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels