Heb je last van een blaasontsteking? Deze tips kunnen je helpen

Zo kom je er sneller van af

Vrijwel iedereen heeft helaas weleens last gehad van een blaasontsteking. Zo’n tweederde van de Nederlandse dames heeft er weleens mee te maken. Dat branderige gevoel daar beneden als je wilt plassen, wil je zo snel mogelijk verminderen. De volgende dingen moet je juist wel of niet doen om zo snel mogelijk van een blaasontsteking af te zijn.

Stel het bezoek aan de huisarts niet te lang uit
Een blaasontsteking kan vanzelf overgaan, maar twijfel je over de ernst van je blaasontsteking? Raadpleeg dan altijd een arts. Better safe than sorry, nietwaar?

Stop niet zomaar met de kuur
Ben je naar de huisarts geweest en heeft je dokter je een kuur van tien dagen gegeven? Maak deze kuur dan ook af, ook als de pijn al is verdwenen. Medicatie moet meestal voor een bepaalde tijd in je lichaam zitten, voor de infectie volledig is verdwenen.

Drink genoeg water
Als je een blaasontsteking hebt, voelt het vreselijk om te plassen. Dan maar minder water drinken, zodat je minder vaak een bezoekje hoeft te brengen aan het toilet? Zeker niet! Drink juist veel water, zodat je de bacteriën uit je lichaam kunt spoelen.

Houd je plas niet op
Om de haverklap naar het toilet moeten is vervelend, maar het is nog vervelender als de bacteriën niet uit je lichaam worden gespoeld. Ga dus meteen naar het toilet wanneer je druk op je blaas voelt.

Ga niet van bil
Een blaasontsteking is erg pijnlijk, veel vrouwen zien het daarom niet zitten om het minnespel uit te voeren. Dit kunje beter ook uitstellen tot de blaasontsteking volledig over is, want mocht je toch de horizontale tango willen uitvoeren, kun je de blaasontsteking juist erger maken. De aanwezige bacteriën kunnen namelijk verder de urineleider in worden geduwd, dit kan leiden tot een heftigere infectie.

Lees ook: Heb je vaak last van een blaasontsteking? Dít kan de onverwachte oorzaak zijn

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Women’s Health Mag | Beeld: Pexels