Dít is waarom je altijd in een donkere slaapkamer zou moeten slapen

slaapkamer

Voortaan gaan bij ons alle lichten uit!

Verkies jij altijd een donkere slaapkamer boven een lichte? Of slaap je liever in een slaapkamer waar nog een paar straaltjes licht in schijnen? Behoor je tot de laatste groep, dan hebben we helaas slecht nieuws voor je. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat je het beste in een pikdonkere slaapkamer kunt slapen. 

Slapen in een lichte slaapkamer is heel slecht voor je gezondheid.

Donker, donkerder, donkerst

Uit het onderzoek blijkt dat je meer kans hebt op depressieve gevoelens als je in een slaapkamer slaapt die licht is. Zelfs een klein beetje licht zou al kunnen zorgen voor depressieve gevoelens. Twee jaar lang hielden onderzoekers het slaapgedrag van 863 mensen in de gaten. De gegevens die ze hadden vergaard in die twee jaar werden onder de loep genomen. Na het analyseren van deze gegevens konden de onderzoekers concluderen dat mensen die niet in een donkere slaapkamer sliepen, zich depressiever voelen dan mensen die wel in een pikdonkere slaapkamer slapen.

Nachtrust

Waarom mensen zich depressiever voelen als ze in een lichtere slaapkamer slapen, is nog niet helemaal duidelijk. Wel heeft professor Kenji Obayashi een vermoeden, zo vermoedt hij dat mensen ’s nachts -bewust of onbewust- vaker wakker worden en onrustiger slapen. Slaap je niet goed? Dan voel je je ook minder goed. Hoe dan ook: voortaan met de gordijnen dicht slapen.

Lees ook: Dankzij dit trucje verbrand je elke dag 100 calorieën extra

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pixabay