Eet jezelf slaperig: deze voedingsmiddelen geven je een betere nachtrust

Kan je maar moeilijk in slaap komen? Deze snacks helpen je beter te slapen

Denk je erover na om eens naar de dokter te gaan omdat je zo slecht slaapt? Waarom eet je niet eerst een handje amandelen of drink je een kopje kamillethee? In sommige voedingsmiddelen zitten namelijk stofjes waardoor je beter kunt slapen. Koop bij de supermarkt eens de volgende etenswaren en eet ze om je nachtrust te bevorderen. 

Eet eens de volgende dingen om makkelijker in slaap te vallen.

1. Zuivel

Een glas melk, een blokje kaas of een bakje yoghurt, het kan je allemaal helpen om sneller in dromenland aan te komen. De combinatie van calcium en tryptofaan in zuivel helpt de aanmaak van melatonine: het stofje waardoor je slaperig wordt. Je ouders gaven je dus niet voor niets een beker warme melk als je niet kon slapen!

2. Hummus

Dit hippe smeerseltje is niet alleen lekker om komkommer in te dippen, het helpt je ook nog eens om sneller onder zeil te gaan. Hummus is gemaakt van kikkererwten en hier zit – net als bij zuivel – tryptofaan in. Dit helpt het lichaam om slaperig te worden. Alle reden dus om in de avond een lekkere hummussnack te maken voor jezelf.

3. Amandelen

Een andere snack die helpt tegen slapeloosheid zijn amandelen. Amandelen bevatten magnesium, een stofje dat je kan helpen om beter te slapen. Als je een tekort aan magnesium in je lichaam hebt, kan het lastig zijn om in slaap te vallen. Dit aanvullen met behulp van amandelen kan een stap in de goede richting zijn. Snack voor je bedtijd nog even lekker een paar amandelen.

4. Walnoten

Nog een noot die goed helpt bij slaapproblemen is de walnoot. Net als vele andere etenswaren in deze lijst zit in walnoten het stofje tryptofaan. Daarnaast zit in walnoten zelf ook nog een soort melatonine. Walnoten werken eigenlijk dubbelop: ze bevatten het stofje en ze boosten de aanmaak ervan! Eet dus lekker een paar walnoten of voeg ze toe aan het avondeten.

5. Sla

Als we het toch hebben over het avondeten: maak eens bij je overheerlijke pasta een goedgevulde salade. Sla helpt om in slaap te vallen, omdat er in sla een stofje zit dat je kalmer maakt en waardoor je dus makkelijker in slaap valt. Probeer eens iets vaker sla te eten bij of als je avondmaal.

6. Schaaldieren

In schaaldieren – voornamelijk in kreeft en garnalen – zit het stofje tryptofaan dat je helpt om in slaap te vallen. Als het niet lukt om meer sla te eten bij je avondmaal, probeer dan eens om wat schaaldieren in je eten te verwerken.

7. Boerenkool en Spinazie

Ben je dol op boerenkool of spinazie? Dan heb je geluk! In beide groentes zit calcium en dat helpt om stofjes aan te maken in je lichaam waardoor je in slaap valt. Je kunt ze natuurlijk gebruiken in je avondeten, maar je kunt er ook lekkere groene smoothies mee maken. Een ideaal drankje voor als je ‘s avonds op de bank zit.

8.  Kamillethee

Een ander drankje dat je in de avonduren kunt drinken om in slaap te komen is kamillethee. Van deze kruidenthee word je kalm en ontspannen je spieren. Het is daarnaast ook nog eens goed voor je maag, je darmen en je keel. Helemaal een win-win als je dol bent op thee.

9. Passievruchtthee

Om in de theesfeer te blijven kun je naast kamillethee ook passievruchtthee drinken. Je kunt deze thee het beste een uurtje voor het slapengaan drinken. In deze thee zit een stofje dat op je zenuwen inwerkt en je moe maakt. Daarom is het niet altijd handig om deze thee overdag te drinken, maar voor in de avonduren is dit echt een aanrader.

10. Kersensap

Een drankje dat je misschien zelf niet uit zou kiezen maar wat wel echt helpt om sneller in slaap te vallen is kersensap. Sap van kersen zorgt voor meer melatonine in je lichaam, waardoor je dus makkelijker in slaap valt. Neem in de avond eens lekker een glaasje kersensap als je de slaap niet kunt vatten.

Lees ook: Yay or nay: dit is de nieuwste trend op het gebied van trouwjurken

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest.

Bron: Marie Claire | Beeld: Pexels