Fanatieke hardlopers zouden om deze reden dagelijks chocolade moeten eten

fanatieke hardlopers chocolade

Voor fanatieke hardlopers kan dagelijks chocolade eten veel goed doen

Hardloopschoenen aan, haar in een staart en gaan met die banaan! Ben jij ook zo’n fanatieke hardloper die ervan geniet om wekelijks een rondje te gaan hardlopen? Dan hebben we goed nieuws voor je, want het blijkt dat het dagelijks eten van chocolade fanatieke hardlopers op een goede manier kan ondersteunen tijdens hun sportprestaties.

Fantastisch nieuws voor de hardlopers onder ons!

Gezonde voedingsstoffen

Iemand die regelmatig hardloopt weet hoe belangrijk het is om dagelijks een gevarieerd eetpatroon erop na te houden. Met name alle gezonde voedingsstoffen binnenkrijgen is erg belangrijk. Ook al zou je het misschien niet verwachten, maar chocolade bevat ook de gezonde voedingsstoffen die we tijdens het hardlopen zo hard nodig hebben.

Oxidatieve stress

Uit onderzoek van de Vrije Universiteit in Brussel is gebleken dat chocolade de oxidatieve stress die je lichaam krijgt door het uitvoeren van cardio aanzienlijk vermindert. Oxidatieve stress is een omschrijving voor het vrijkomen van radicalen in je lichaam. Deze komen vrij wanneer je een uur of langer achter elkaar gaat hardlopen. Tijdens het sporten komen er meer reactieve zuurverbindingen vrij dan je lichaam normaal gesproken aanmaakt. Het is niet schadelijk, maar wanneer dit te veel gebeurt kan het wel gevolgen voor je gezondheid hebben. Denk aan ontstekingen, gewrichtspijn en hart- en vaatziekten.

Pure chocolade

Kort samengevat zijn de wetenschappers van de Belgische universiteit er nu dus achter gekomen dat het dagelijks eten van chocolade deze stress kan verminderen. Hier wordt wel gesproken over pure chocolade, want de antioxidanten in de cacao zorgen voor de bescherming tegen de stress in je lichaam. In de meest pure chocoladesoorten vinden we de meeste cacao terug. De onderzoekers raden aan om het niet bij één blokje te houden, maar gemiddeld 100 tot 200 gram chocolade te eten voor een goede gezondheid. Wij slaan direct wat repen pure chocolade in!

Lees ook: Dit resultaat bereik je door elke dag een paar minuten te planken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Women’s Health | Beeld: Unsplash