Super irritant! Dit is waarom je soms een trillend ooglid hebt en je wordt er niet blij van!

trillend ooglid

We gaan je niet blij maken met dit weetje…

Heb jij wel eens last gehad van een trillend ooglid? Het is super vervelend, dominant aanwezig en je kan er zelfs minder door zien. Toch weten veel mensen niet waardoor het komt en je gaat het antwoord helaas ook niet heel leuk vinden. Toch willen we het je wel vertellen, dus hou je vast!

Onze grote liefde is misschien wel de bron van dit kwaad.

Faciale Myokymie
Allereerst even een kleine beschrijving van wat een trillend ooglid nou eigenlijk is. In de medische wereld wordt het ook wel faciale myokymie genoemd. Dit houdt in dat de spiertjes in je ooglid snel samentrekken en weer ontspannen, wat zorgt voor dat vervelende trillende gevoel. Je hebt vast wel eens gedacht dat het heel zichtbaar was, maar dat valt gelukkig mee. Het is echter wel heel voelbaar!

Koffie en chocolade
De oorzaken voor dit trillende gevoel kunnen stress zijn, maar ook slaaptekort en cafeïne kunnen de boosdoener zijn. Dat kopje koffie kan je dus beter laten staan als je geen trillend ooglid meer wil. Nu komt het allerslechtste nieuws. Een trillend ooglid kan ook veroorzaakt worden door chocolade. Teleurstellend, hè? Chocolade zorgt ervoor dat je een suikerdipje krijgt en daar kan je ooglid van gaan trillen. We weten dat je dit niet heel fijn vind om te horen, maar nu weet je tenminste wel waardoor het komt. Een lichtpuntje: het is niet schadelijk, alleen vervelend!

Lees ook: Dít is de grootste fout die vrouwen maken met mascara, doe jij dit ook altijd?

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Grazia | Beeld: Unsplash