Dit vertellen je borsten je over je gezondheid

Je borsten kunnen veel onthullen over je gezondheid

Of je nu grote of kleine borsten hebt: elke vrouw heeft ze. Pas in de pubertijd komt de groei hiervan op gang, maar borsten zijn net zo gewoon een onderdeel van ons lichaam zoals onze handen of tenen. Wat wel bijzonder is aan je borsten, is dat ze je het een en ander over je gezondheid kunnen vertellen. 

Het vertelt je meer dan slechts je cupmaat. Je borsten kunnen je namelijk ook vertellen dat…

… je ongesteld moet worden. Wanneer je bijna ongesteld moet worden, wil Moeder Natuur je dat nog weleens laten weten door je borsten wat gevoeliger te maken. Daarnaast zwellen ze daardoor ook nog weleens op.

… je zwanger bent.  Groeit er nog maar sinds een paar weken een baby in je buik? Dan zul je dat nog niet zo merken aan je borsten, maar zodra je wat verder in je zwangerschap zit, wordt niet alleen je buik groter, maar ook je borsten. Dit komt natuurlijk – heel logisch – door de ontwikkeling van melkklieren.

… je je beha moet wassen. Zeg eens eerlijk: heb jij weleens een week achter elkaar dezelfde beha gedragen? Dan is een wasbeurt niet verkeerd. Wanneer je je beha te lang draagt, worden zweet en bacteriën vastgehouden wat kan leiden tot een geïrriteerde huid. Vergeet je beha daarom niet na een paar dagen dragen te wassen.

… je te veel koffie drinkt. Huh, hoe kun je nu aan je borsten merken dat je te veel koffie drinkt, horen we je denken. Maar dit kan wel degelijk. Uit onderzoek van de Duke University in California is gebleken dat 61 procent van de vrouwen die koffie drinkt, regelmatig last van hun borsten hebben. Dit komt door de cafeïne. Voortaan maar een extra bakkie thee.

… je bent afgevallen.  Wanneer je wat kilo’s probeert te lozen, kan het dat je borsten ook wat volume verliezen. Zitten de cups van je beha te los rondom je boezem? Dan is een nieuwe beha wel op z’n plaats.

… je een nieuwe beha nodig hebt. Je lichaam verandert continu en dat heeft lang niet altijd te maken met afvallen of aankomen. Krijg je last van je rug? Of juist van je nek? Dan kan het maar zo dat je beha niet meer genoeg steun biedt en dat je een nieuwe nodig hebt. Ook zou het maar zo kunnen dat je huidige behamaat niet meer klopt. Het kan dus geen kwaad om het opnieuw te laten meten in een lingeriezaak.

 

Meer lezen? Bekijk dan ook: 

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pexels