Gek op kruidnoten? Zoveel moet je eten om er 1 kilo van aan te komen

kruidnoten

Hoeveel kruidnoten kun je veilig snaaien zonder een verschil te zien op de weegschaal?

In augustus moest je wel een heel fanatiek kruidnotenliefhebber zijn om jezelf te verwennen met zakken van het snoepgoed. Nu de dagen steeds korter worden, het weer kouder wordt én 5 december steeds dichterbij komt, mogen we van onszelf best genieten van het Sinterklaassnoepgoed. Ben je bang dat je decemberkilo’s er al aanzitten voor de decembermaand überhaupt aanbreekt? Laat ons je dan vertellen hoeveel kruidnoten je naar binnen moet werken voor je een kilo aankomt.

Wat kruidnoten betreft valt het allemaal mee. Mits je je natuurlijk niet laat gaan met de chocoladevariant.

Een kilo aankomen

Om een kilo af te vallen moeten de meesten zwoegen, maar om een kilo aan te komen hoeven sommigen alleen maar naar wat lekkers te kijken. Oké, dat laatste is wellicht wat overdreven. Dat betekent alleen niet dat je onbeperkt kunt snaaien. Als je een kilo aan ‘wilt’ komen, zou je volgens expert 7000 calorieën boven je caloriebehoefte moeten eten. Vrouwen mogen ongeveer 2000 calorieën per dag nuttigen dus een simpel rekensommetje vertelt ons dat je dan 9000 calorieën moet eten. Knappe eter die dat naar binnen kan werken op een dag. 

Kruidnoten

Laten we nu eens de populaire kruidnoot erbij pakken. In een handje á 10 kruidnoten zitten ongeveer 50 calorieën. Oftewel: dan moet je 140 handjes eten om die kilo aan te komen. Daar zit je niet snel aan. Lekker genieten dus, van dat handje kruidnoten.

Lees ook: Onthult: het maximale gewicht dat je in een dag kunt aankomen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay