Onderzoek toont aan: je boekt meer resultaat als je met een vriendin sport

vriendin sport

Je hebt geen reden meer om niet met je vriendin te gaan sporten

Het regent buiten, je bent ongesteld of je bent écht heel erg moe: een smoes om niet te gaan sporten, is zo verzonnen. Ook als het lukt om wel naar de sportschool te gaan, geven we er snel de brui aan. Wil je het sporten leuker én effectiever maken? Ga dan vaker met je beste vriendin naar de sportschool.

Ze is je rots in de branding, ook in de sportschool!

Vriendinnen

Wat kan het soms toch moeilijk zijn om jezelf naar de sportschool te slepen. Gelukkig is deze kwestie makkelijk op te lossen door in het vervolg te gaan sporten met een vriendin. Onderzoek van Virgin Active toont aan dat het sporten met een vriendin veel beter voor je is. Voor het onderzoek werd het sportgedrag van duizend vrouwen onder de loep genomen. De helft van de dames sportte alleen en de andere helft trainde met vriendinnen. De vrouwen die met een vriendin in de gym te vinden waren, bleken het veel beter te doen dan degenen die alleen sporten.

Resultaat

De gegevens liegen er niet om. Zo bleken de vrouwen die een sportmaatje hebben, meer calorieën te verbranden, trainden ze langer én zijn ze vaker in de sportschool te vinden. Maar liefst 64 procent van de vrouwen deed beter hun best als ze met een maatje sporten. Tevens gaf 31 procent aan het beter te doen als ze met een vriendin gingen sporten, omdat ze elkaar motiveren. Wij snappen het wel. Als je met een vriendin gaat trainen, zeg je minder snel af, dan wanneer je in je uppie de sportschool induikt.

Tijd om een sportmaatje te vinden of om haar te bedanken dus!

Lees ook: Met dit smakelijke trucje verbrand je dagelijks 100 calorieën extra

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Virgin Active | Beeld: Pexels