Deze vier voedingsmiddelen helpen tegen acne

voedingsmiddelen acne

Last van acne? Dan kunnen deze vier voedingsmiddelen je helpen

Een onzuivere huid kan erg vervelend zijn. Zo zijn er bepaalde voedingsmiddelen die je het best kunt vermijden om puistjes te voorkomen. Maar wat kun je dan wél het beste eten om acne te verhelpen? Daar hebben we nu het antwoord op! Deze vier voedingsmiddelen ondersteunen je huid om acne te verminderen.

Deze voedingsmiddelen hebben we allemaal al in huis!

1. Bosbessen

Bosbessen zitten vol met antioxidanten. Daarnaast zijn deze kleine, smakelijke besjes eenvoudig om door je yoghurt of havermout te verwerken in de ochtend. Heb je wat bosbessen over? Stamp ze dan fijn in een kommetje en smeer het op je gezicht. Laat het kort intrekken en spoel je huid grondig met lauwwarm water. Door ze te eten én op de huid te gebruiken, verzorg je je huid zowel van binnen als van buiten!

2. Kokosolie

Net als bosbessen werkt ook kokosolie als een goede moisturizer voor de huid. De olie werkt zowel voor het gezicht als voor andere delen van het lichaam. Let er wel op dat sommigen de kokosolie minder goed kunnen verdragen. Breng de olie eerst op een klein deel van het gezicht aan om te controleren hoe jouw huid hier op reageert. Het beste is om de kokosolie na een douchebeurt aan te brengen, aangezien je poriën dan volledig open staan en je huid het dan het beste opneemt. De kokosolie doodt bacteriën en schimmels op de huid, die anders acne kunnen veroorzaken. 

3. Honing

Honing heeft een antibacteriële werking. Niet heel verrassend dus dat dit natuurlijke product ook goed werkt bij het verhelpen van acne. Smeer de honing op de huid, laat enkele minuten intrekken en reinig je huid met lauwwarm water. Herhaal dit een aantal keer en je zal zien dat de honing de roodheid vermindert en de ontstekingen helpt te kalmeren.

4. Kropsla

Een voedingsmiddel dat we niet zo snel in dit rijtje verwachten: kropsla. Het vocht van de sla helpt om puistjes te verminderen. Snijd de onderzijde van de krop eraf en probeer het witte vocht dat uit de stam komt zoveel mogelijk op te vangen. Smeer dit vocht op de huid en je puistjes zullen binnen mum van tijd verdwijnen! Sla is rijk aan vitamine C, een antioxidant dat ontstekingsremmend werkt, dus ook voor de huid.

Overige behandelingen

Is de acne zeer aanwezig? Dan kan voeding wellicht niet helpen. Maak daarom een afspraak bij de huisarts om te bekijken welke behandelingsmethoden wel werken. De huisarts kan de oorzaak van de acne achterhalen, een behandelplan opstelling en speciale medicatie voorschrijven.

Lees ook: Verminder je acne door een van deze ingrediënten aan je drankje toe te voegen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Goedgevoel, Margriet | Beeld: Unsplash