Ideaal: met dít smakelijke trucje verbrand je dagelijks 100 calorieën extra

trucje extra calorieën verbranden

Een kleine moeite met groot resultaat

Natuurlijk kunnen we wekelijks uren zweten in de sportschool wat zeker een goede stap is om wat gewicht te verliezen en fitter te worden. Maar niet alleen sporten, ook voeding kan al veel bijdragen aan gewichtsverlies. Met dit simpele trucje verbrand je elke dag maar liefst 100 calorieën extra. 

Echt een win-win situatie, want je eten krijgt ook nog eens meer smaak!

Pittig eten

Het enige wat je moet doen is wat meer pit toevoegen aan je eten. Werkt dit echt? Ja zeker! Veertig mannen en vrouwen namen de proef op de som. Voor het onderzoek kreeg de ene helft van de groep elke dag een pil met caspacicinoïden (een stofje dat in chilipepers zit). De andere helft kreeg een placebopil. De eerste groep verbrandde per dag 116 calorieën meer dan de tweede groep! Door pittig te eten warmt je lichaam op, waardoor je meer calorieën verbruikt en dus verbrandt.

Andere voordelen

Dat pittig eten ervoor zorgt dat je meer calorieën verbrandt is nog niet het enige voordeel. Zo geef cayennepeper je spijsvertering een boost én laat het je bloedsuiker dalen en krijgt je bloedcirculatie een slinger. Wij doen meteen wat cayennepeper door ons eten!

Lees ook: Trek je hardloopschoenen maar aan: zóveel cardio moet je doen als je wilt afvallen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Famme | Beeld: Pexels