Last van een middagdip? Deze gezonde snacks helpen je erdoorheen!

vrouw op stoel

De middagdip is zo voorbij met deze vijf gezonde snacks

Rond vier uur krijgen we toch echt wel last van die middagdip. Vooral als we op kantoor zitten en er al zeven uren op hebben zitten. Je lage energieniveau doet je snakken naar suikers en andere slechte snacks, maar pas op! Deze snacks mogen je dan wel heel even een goed gevoel geven, op langere termijn maken ze je alleen maar moe. 

Suikers 
Want die suikers in die slechte snacks zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel opeens heel erg piekt. Maar wat hoog piekt kan ook flink dalen (jaja dat is pas tegeltjeswijsheid) dus kun je er beter voor zorgen dat je bloedsuikerspiegel op een gematigd niveau blijft; niet te hoog en niet te laag. Wanneer je echter dingen eet die je landurig energie geven zit je én beter in je vel en heb je minder de neiging om allerlei ongezonde dingen te snacken. Slaat de klok vier uur en moet je nog even tot het avondeten? Eet dan dit:

1. Griekse yoghurt
Griekse yoghurt bevat heel veel eiwitten, wat ervoor zorgt dat je een vol gevoel krijgt. Kies wel voor de volle variant; het vet zorgt er namelijk voor dat je het tussendoortje minder snel verteert (= langer vol) en de vetten zorgen er ook nog eens voor dat je vetoplosbare vitamines zoals vitamine A en D beter opneemt.

2. Noten
Noten zitten boordevol onverzadigde vetten, wat je een vol gevoel geeft. Het is een tussendoortje zonder lactose, zuivel, suiker en andere stoffen waar je misschien gevoelig voor zou kunnen zijn. Het past daarom ook heel goed binnen een gezond dieet.

3. Eieren
Ook eieren zitten vol met eiwitten, wat je langere tijd een vol gevoeg geeft. Voel je de behoefte aan zoute snacks? Dan kan het heel raadzaam zijn om een eitje met een beetje zout te eten. Dit stilt de zoute trek en zorgt ervoor dat je niets ongezonds binnenkrijgt.

4. Kaas
Kaas is natuurlijk aartsvijand nummer één (want transvetten zijn heel erg slecht), maar het is wel een ideaal tussendoortje voor die flauwe middagdip. Kies het liefste voor een hele jonge kaas; dit bevat bijna geen vetten maar geeft je wel een voldaan gevoel.

5. Frisse lucht
Ja en dan heb je natuurlijk ook nog die ouderwetse frisse lucht. Daar kik je pas echt van op en er komt geen enkele calorie bij kijken! Een snelle wandeling van vijf minuutjes en een paar keer diep ademhalen in de buitenlucht kan al een heel groot verschil maken.

Lees ook: Je nieuwe favoriete snack: dadels hebben dít fantastische effect op je lichaam

Bron: ELLE | Beeld: Unsplash