Heel herkenbaar: dit zegt het tijdstip waarop je gaat slapen over je karakter!

tijdstip

Op welk tijdstip ga jij meestal slapen?

Ben jij iemand die na het eten al over bedtijd fantaseert of moeten ze jou echt dwingen om bedwaarts te keren? Hoe laat je ’s avonds meestal naar bed gaat is per persoon verschillend en hangt af van hoe jouw dag eruitziet. Ook hangt het af van wat voor type mens je bent, want ben je meer een ochtendpersoon of een ware nachtbraker? 

De tijd waarop je gaat slapen kan je behoorlijk wat over je karakter vertellen!

Tussen acht en tien uur ’s avonds
Jij vindt niets lekkerder dan heerlijk vroeg je nest induiken en je stelt een goede nachtrust op prijs. Ook als je er niet vroeg uit hoeft lig je graag vroeg in bed, gewoon omdat je het belangrijk vindt om genoeg slaap te krijgen. Je bent heel erg gesteld op rust, reinheid en regelmaat en routine is voor jou erg belangrijk om goed te functioneren. Soms ben je een beetje té voorzichtig, je mag soms best een beetje gek doen. Voor de rest heb je je zaakjes goed op orde, goed bezig!

Tussen tien en elf uur ’s avonds
Het grootste percentage mensen ligt rond dit tijdstip op één oor. Je bent een harde werker die waarde hecht aan genoeg slaap, maar zichzelf niet te veel regels op wil leggen. Wordt het een keertje later: geen probleem, dan slaap je de volgende nacht bij. Je mist niet graag leuke dingen en je bent heel sociaal ingesteld. Je eet graag gezond, maar een patatje met op z’n tijd sla je ook niet af. Balans is bij jou het sleutelwoord!

Tussen twaalf en twee uur ’s nachts
Jij bent een echte nachtbraker, die tot leven komt als de zon ondergaat. Jij kunt je beter concentreren in het donker en komt dan op de beste ideeën. Herkenbaar? Dan behoor je tot de creatievelingen van de wereld, maar ben je ook een erge piekeraar. Mensen die laat gaan slapen maken zich over het algemeen meer zorgen. Jouw brein staat maar zelden stil en dit kan resulteren in piekeren.

Tussen twee en vier uur ’s nachts
Jij bent een echte vrije vogel die zich niet laat vastleggen. Je leidt het liefst een onregelmatig en onvoorspelbaar leven dat bol staat van het avontuur en omringt je ook met mensen die hetzelfde zijn. Je bent pittig en vurig, ook in de liefde. Relaties houden bij jou vaak geen stand, je kunt gewoon niet zo goed tegen regelmaat. De kans is groot dat jij een eigen, creatief bedrijf hebt of in de horeca werkt: je hoeft in ieder geval nooit vroeg je bed uit. En dat is maar goed ook!

Lees ook: Van dit natuurlijke drankje ga je beter slapen!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pixabay