Minder snaaien en snoepen? Verander dan deze drie dingen in je keuken

snaaien keuken

Door deze simpele aanpassingen wordt het een stuk makkelijker om van die snacks af te blijven

Gezond eten kan verdraaid lastig zijn. Soms heb je simpelweg zóveel zin in iets lekkers, dat je de verleiding niet kunt weerstaan en per ongeluk een hele zak chips naar binnen werkt. En je was de week nog wel zo gezond begonnen! Heb je er ook moeite mee om die lekkere snacks te laten staan? Dan kan het helpen om deze drie kleine aanpassingen te doen in je keuken.

Kleine, eenvoudige veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je de verleiding om te snacken moeiteloos weerstaat.

1. Een opgeruimde keuken

Uit onderzoek blijkt dat mensen met een rommelige keuken meer snoepen dan mensen met een nette keuken. Hoe dat komt? Je krijgt voldoening van een opgeruimde keuken en je bent minder geneigd hem weer vuil te maken. Zeker de moeite waard om te proberen!

2. In en uit het zicht

Zorg ervoor dat je de koelkast zo hebt ingedeeld, dat je de gezonde voedingsmiddelen op ooghoogte liggen. Dit zorgt ervoor dat je sneller geneigd bent ze te pakken. Leg dingen als tomaatjes, komkommer en paprika in het zicht. Haal daarnaast de koekjes- of snoeppot uit de keuken (of bewaar hem buiten het zicht) en vervang deze door een fruitschaal. Als je de snacks niet kunt zien, wordt de drang ernaar ook minder groot.

3. Gebruik schaaltjes

Heb je toch zin in een ongezondere snack, doe dan een kleine beetje in een kommetje of schaaltje en laat de zak of doos in de kast staan. Zo kun je je porties beter onder controle houden en voorkom je dat je veel te veel eet.

Lees ook: De liefdesbaby van de frikandel en loempia is hier: de loempidel

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pexels