Oneerlijk maar waar: vrouwen komen sneller aan dan mannen

En dit is de reden…

Gezien de feestdagen in aantocht zijn, proberen we wat gezonder te eten. Tijdens de kerstdagen stouwen we ons immers vol met al het (ongezonde) lekkers dat op tafel staat. Als snack kiezen we daarom nu voor wat paprika en wortels met hummus, terwijl je vriend gewoon die chips wegwerkt. Als jij je telkens tegoed zou doen aan die zoute snacks zouden de kilo’s eraan vliegen, bij vriendlief daarentegen lijkt niets te veranderen aan zijn postuur…

Het is bewezen dat vrouwen sneller aankomen dan mannen

De reden
De Amerikaanse biochemicus, Sylvia Tara, legt in haar boek ‘Waarom de een wel dik wordt en de ander niet’ uit hoe de vork in de steel zit. In haar boek vertelt ze dat mannen zo’n 51 procent (!!) meer calorieën kunnen opnemen zonder ervan aan te komen. Dat is echter nog niet alles. Vrouwen zetten voedingsstoffen eerder om in vet dan mannen dat doen. Mannen hebben over het algemeen meer bot- en spiermassa, waardoor ze de verorberde calorieën sneller verbranden dan vrouwen.

Nóg een tikkie oneerlijker
Helaas hebben we nog meer slecht nieuws. Om te compenseren dat wij onze calorieën minder snel verbranden, werken we ons regelmatig in het zweet in de sportschool. Helaas heeft dit in sommige gevallen helemaal geen zin. Tijdens het sporten maken vrouwen een hongerhormoon aan waardoor ze na een work-out willen eten. Het hormoon wordt voornamelijk aangemaakt wanneer vrouwen een sport doen waarbij ze meer dan vierhonderd calorieën verbranden.

Hoewel we graag wat vet zouden willen verliezen, is het hebben van vet ook belangrijk voor vrouwen. Voor vrouwen is dit namelijk het signaal dat hun lichaam genoeg voedsel heeft waardoor ze ongesteld kunnen worden en eventueel zwanger.

Lees ook: deze sporten kun je het beste doen voor een gezond en sterk lijf

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash