Dit is de reden dat je moe wakker wordt na acht uren slapen

wakker wordt

En zo zorg je ervoor dat je wel uitgerust wakker wordt!

Soms kom je net je bed uit rollen en voel je dat je nog steeds niet uitgeslapen bent; je wordt moe wakker. En dat terwijl je net de hele nacht op één oor hebt gelegen. Hoe kan het toch dat we soms niet uitgerust wakker worden en hoe kunnen we ervoor zorgen dat onze nachtrust wél het beoogde effect heeft?

Zo zorg je ervoor dat je uitgerust wakker wordt.

Snoozen

Er bestaan verschillende redenen waarom je moe wakker kunt worden na acht uren slaap, maar de grootste boosdoener is eigenlijk snoozen. Onze hersenen willen namelijk aan een stuk door ongestoord slapen en dan natuurlijk wakker worden. Met snoozen onderbreek je deze natuurlijke slaapcyclus en herstart je deze iedere keer dat je je wekker uitdoet en weer opnieuw in slaap valt. Uiteindelijk sta je hierdoor met een vermoeid gevoel op. De oorzaak kan echter ook in een andere hoek gevonden worden.

Slaappatroon

Heb je een onregelmatig slaappatroon, dan heb je ook een grote kans om moe wakker te worden. Ons brein is namelijk gewend aan een bepaalde routine en heeft hier baat bij. Doorbreek jij deze routine door continu om een andere tijd naar bed te gaan, dan is de kans groot dat je moe wakker wordt. Wil je dus het beste uit je nachtrust halen, dan is het noodzaak om iedere avond rond hetzelfde tijdstip je mandje in te kruipen. En, het meest belangrijke: zorg ervoor dat je ’s ochtends niet meer op de snoozeknop drukt!

Lees ook: Het beste nieuws van vandaag: we zouden eigenlijk twee keer per dag moeten slapen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pixabay