Om deze reden kun je beter geen string dragen tijdens het sporten

sportschool

Het is blijkbaar niet heel hygiënisch…

Ben jij regelmatig in de gym te vinden en ga je pas weer weg als je je een ongeluk hebt gezweet? Dan is het belangrijk om te letten op het ondergoed dat je draagt. Hoewel een string namelijk een goed idee lijkt, is het voor sporten een no go.

Gevaar voor de gezondheid

Sporten is niet alleen goed voor je gezondheid, het is ook een excuus om leuke sportkleding te shoppen. Waarschijnlijk ben je geneigd om voor een string te kiezen, omdat je die niet ziet onder strakke sportbroekjes. Dat is echter niet zo’n goed idee en kan je gezondheid zelfs in gevaar brengen.

Veel zweet

Tijdens het sporten beweeg je waarschijnlijk veel. Dat zorgt ervoor dat je string verschuift, van voor naar achter en weer terug. Die verschuiving in combinatie met de beweging levert meer zweet op. Dat maakt de string en de huid daaromheen de perfecte plek voor bacteriën. We weten allemaal dat een teveel aan bacteriën voor een ontsteking kan zorgen, en dat wil je natuurlijk niet! Een string tijdens het sporten kan dus meer schade aanrichten dan je denkt.

Cotton for the win

Goed, geen strings dus. Een kanten onderbroek lijkt dan een goede tweede optie, omdat je daarbij ook vrijwel geen lijntjes ziet in je sportlegging. Ook daar kun je echter beter bij wegblijven. Kant ademt namelijk niet, wat dus ook problemen in de downstairs area kan opleveren. De beste optie is de good old trusted katoenen onderbroek. Er zijn dan misschien wat lijntjes zichtbaar, maar je weet zeker dat je je gezondheid niet schaadt.

Lees ook: Expert deelt hoe vaak je badspeeltjes van je kinderen moet wassen

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: fem-fem, Grazia | Beeld: Unsplash