‘Ik gooide de babykleren die ik van een vriendin kreeg weg’

babykleren

‘Zelf zou ik nooit zulke vieze kleding hebben gegeven’

Tamara* is in verwachting van haar eerste kindje. Haar vriendin Joyce bracht daarom babykleding langs, die ze niet langer nodig heeft. Tamara vond dat de kleding echter in zo’n slechte staat was, dat ze de spullen weggooide. Joyce is daar enorm van geschrokken. Tamara vraagt zich op Reddit af of ze verkeerd heeft gehandeld.

Vieze babykleding

“Een vriendin van me kwam onlangs met een paar tassen met babykleding langs voor mijn kindje. Ze vroeg me of ik belang had bij de kleertjes. De kleding die ik niet hoefde, wilde ze doneren”, begint Tamara haar verhaal op het forum. Tamara besloot de kleding uit te zoeken, maar het viel haar op dat veel items vies waren. “De halslijnen waren enorm vies, en er zaten veel vlekken op de kleren. Ook waren veel items verkleurd. Sommige stukken waren donkergeel of bruin”, omschrijft ze.

“Ook roken de kledingstukken niet fris. Ik heb daarom stapels gemaakt met ‘kleding die ik teruggeef’ en ‘voor in de prullenbak.’ Ik verzweeg voor mijn vriendin dat ik spullen had weggegooid, en vertelde haar dat ik de kleding die ik niet terug had gegeven, zelf had gehouden.”

Tamara vervolgt dat ze geen enkel kledingstuk heeft gehouden, en dat ze zelf nooit vieze kleding aan een goed doel zou geven. “Ik heb twee zakken met kleding weggegooid, en drie zaken teruggegeven.”

Boos

Hoewel Tamara achter haar actie staat, werden haar zussen boos toen ze hierover vertelde. “Ze vonden me een trut dat ik kleding had weggegooid die ook naar kinderen in nood hadden kunnen gaan. Ook vonden ze het gemeen dat ik tegen mijn vriendin had gelogen. Maar ik wilde gewoon geen vieze kleding weggeven. Bovendien omschrijven veel goede doelen op de donatiepagina van hun site, dat gedoneerde kleding in een goede staat moet zijn.”

Opgebiecht

“Nadat ik een lastig gesprek met mijn zussen had, besloot ik vanochtend mijn vriendin de waarheid te vertellen. Ik vertelde haar dat ik het eerder niet eerlijk durfde te zeggen, omdat ik bang was haar te kwetsen. Joyce werd ontzettend boos op me, en zei dat ik het recht niet had om die kleding weg te gooien zonder het te vragen. Ik probeerde beleefd te blijven en vertelde dat er allemaal vlekken op de kleding zat. Ze geloofde me niet en zei dat ik weg moest gaan.”

Tamara kan niet geloven dat de situatie zo uit de hand liep, en vraagt zich nu af of ze de kleding niet weg had moeten gooien. Wat vind jij?

Tamara is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum Reddit doet ze haar verhaal onder de username: u/SlimCeeCee.

Lees ook: Vrouw vertelt: ‘Mijn man is me heel veel geld schuldig, maar wil wel een auto’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash