Vader: ‘Ik gaf mijn dochter de naam die mijn zus aan haar kind wilde geven. Zat ik verkeerd?’

vader

Op een forum deelt een vader zijn verhaal

De naam van je baby: het is een bijzonder iets. Jij geeft je kleine een naam mee, die hij of zij heel z’n leven bij zich zal dragen. Sommige ouders twijfelen uren, dagen of weken. En sommige ouders weten het direct. Onlangs beviel een trots stel van een dochter en de ouders kozen op gevoel voor de naam Rowan. Hier bleek de zus van de kersverse vader echter niet zo blij mee te zijn…

Zijn zus had ooit gezegd dat ze haar toekomstige dochter ‘Rowan’ zou noemen.

Familie

Op het forum Reddit deelt een vader onder de naam ‘AR_A_’ een persoonlijk verhaal. De nieuwbakken vader vertelt dat zijn vader, nog voor hij met zijn moeder samen was, al een dochter had. Deze dochter heette Rowan en was vier jaar ouder dan hij. “Toen ik 5 jaar oud was werd mijn kleine zusje geboren. Mijn grote ‘zus’ Rowan was toen 9 jaar en ik kon het altijd heel goed met haar vinden.”

Heftig

Op het forum deelt de vader vervolgens iets heel vervelends. “Op 18-jarige leeftijd stief Rowan door een auto-ongeluk.” Volgens de vader was het hele gezin verwoest. Zijn kleine zusje gaf tijdens dat heftige moment aan dat zij haar toekomstige kind Rowan zou noemen. Dit is op een later moment in haar leven nooit meer ter sprake gekomen.

Rowan

Inmiddels is de man 30 jaar oud en is zijn vrouw onlangs bevallen van een dochtertje. Allereerst had het stel de naam Rosalie in hun hoofd, maar vlak voor de bevalling kozen zij toch voor Rowan. Deze naam voelde op dat moment gewoon beter. De vader geeft aan: “Ik ben de bedoelingen van mijn zusje totaal vergeten, tot een paar uur na de bevalling. Ik heb haar een sms gestuurd om te vragen of ze niet wil dat mijn en haar baby dezelfde naam delen.”

Woest

Ondanks dat de vader nog aanbood om zijn kersverse dochter voor het gemak ‘Roo’ of ‘Row’ te noemen, was zijn jongere zus woest. Hij had zijn baby nooit Rowan mogen noemen, omdat zij dat al van plan was. De vader vraagt zich op het forum af of hij écht zo verkeerd zat. Daarnaast voegt hij op het einde van zijn bericht nog toe: “Inmiddels is de naam van onze dochter aangepast naar Roan, aangezien ik beide zussen niet heb willen kwetsen.”

Wij zijn benieuwd: wat vind jij van deze actie?

Lees ook: Alleenstaande moeder biecht op: ‘Mijn kind mag van mij niet op een sport’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash