Last van stress? Door deze 3 dingen te eten word je gelijk kalm

stress

Wij zijn vooral heel blij met nummer 3

Een drukke baan, een zieke ouder waar je voor moet zorgen of een relatie die niet lekker loopt: er zijn veel dingen die voor stress kunnen zorgen. Gelukkig zijn er ook veel dingen die je kunt doen tegen stress, zoals met een vriend of een professional praten en lekker gaan sporten. Maar wist je dat er ook eten is dat je kan helpen ontspannen? 

Volgens Kim Suddeath, diëtist en holistische wellnessexpert, zijn er tal van verschillende voedingsmiddelen die kunnen helpen tegen stress. Haar top drie voedingsmiddelen voor een kalmer gevoel? Wij delen ze met je.

1. Havermout

Begin jij je dag met een kom havermout of overnight oats? Lekker bezig! Dit is niet alleen goed voor je lichamelijke gezondheid, maar ook voor je mentale gesteldheid. Havermout zit namelijk boordevol vitaminen, mineralen en vezels die helpen om stress onder controle te houden en angst te verminderen. “Omdat haver volkoren granen zijn die complexe koolhydraten bevatten, is het eten ervan een geweldige manier om de serotonineproductie te verhogen”, legt Suddeath uit. Serotonine heeft onder andere invloed op je geheugen, zelfvertrouwen en je stemming.

2. Cashewnoten

Cashewnoten zitten boordevol zink, dat Suddeath beschrijft als een ‘mineraal dat essentieel is voor de hersenfunctie en om angst te verminderen’. Zink speelt een belangrijke rol bij veel processen in het lichaam, bijvoorbeeld bij de opbouw van eiwitten, de groei en ontwikkeling van weefsel en een goede werking van het immuunsysteem. Daarnaast activeert zink vitamine B6, dat weer betrokken is bij de aanmaak van serotonine. Als je je angstig of gestrest voelt, kan het dan ook helpen om een handje cashewnoten te eten.

3. Pure chocolade

Een reep chocolade is bij ons zo op als we gestrest, angstig of emotioneel zijn (en eigenlijk anders ook wel). Hoewel een hele reep chocolade wegwerken natuurlijk niet bepaald gezond is, kan chocolade wel degelijk helpen tegen stress. Hierbij gaat het specifiek om pure chocolade, vertelt Suddeath. “Pure chocolade bevat niet alleen antioxidanten en magnesium, maar bevat ook een interessante vetzuur-neurotransmitter: anandamide. Anandamide heeft een positieve invloed op je stemming en onlangs is aangetoond dat het stress bij muizen kan verhelpen.” Je kunt dus zonder schuldgevoel een stukje pure chocolade eten als je last van stress hebt. Geniet ervan!

Lees ook: Deze 4 veelvoorkomende ‘fouten’ veroorzaken stress tijdens werk

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Her Family, Mind Body Green | Beeld: Pexels, Liza Summer