Joanne vertelt: ‘Mijn schoonzus is overstuur dat ik kort na haar ook zwanger ben geworden’

Zwanger

‘Ik dacht dat alles goed zat, totdat ze mij ineens begon te negeren’

Joanne* heeft sinds haar zwangerschap geen contact meer met haar schoonzus Vera. Joanne maakte een paar weken nadat Vera vertelde in verwachting te zijn, bekend dat ook zij en haar man in verwachting zijn. Iets dat bij Vera niet helemaal in goede aarde viel… Op Reddit vertelt Joanne het verhaal en vraagt om advies.

Ongepland zwanger

Toen Joanne twintig was, bleek ze ongepland zwanger te zijn van haar huidige man. “Het schijnt dat mijn schoonzus toen ook al overstuur was, en vond dat ik haar broer in de val lokte”, vertelt Joanne. Ondertussen is haar zoontje vier jaar, en Joanne en Vera hadden inmiddels een goede band. Totdat er onlangs iets voorviel…

In verwachting

Joanna vertelt dat haar schoonzus midden januari bekend maakte in verwachting te zijn.”We waren allemaal ontzettend blij voor haar en haar man, aangezien ze de afgelopen tien jaar meerdere miskramen heeft gehad,” vertelt Joanne. Toen ze de zwangerschap bekend maakte, was Vera inmiddels 9 weken zwanger.

Ook Joanne en haar man zijn klaar voor een tweede kindje. “Toen Vera en haar man vertelden dat ze in verwachting waren, wist ik bijna zeker dat ik ook zwanger was.” Begin februari besluit het koppel het aan de familie bekend te maken. Vera liet weten blij te zijn voor de twee. “Ik dacht dat alles goed zat, totdat ze mij ineens begon te negeren”, aldus Joanne.

Overstuur

Joanne haar man besluit om met zijn zus te gaan praten. “Ze zei dat ze het verdacht vond dat ik ook ineens zwanger was, kort nadat zij bekend maakte zwanger te zijn.” In het gesprek vraagt Vera ook aan Joanne haar man of hij wel wist dat Joanne haar ovulatie in de gaten hield. “Toen mijn man zei dat hij dat wist, reageerde ze verrast. Ze maakte nog wat aanvullende opmerking over hoe ze niet wil dat ik haar aandacht steel of dat ik probeer om een gezamenlijke babyshower te houden.”

Inmiddels is Joanne 18 weken zwanger en Vera 27 weken. Joanne vertelt dat Vera nog steeds niet met haar praat, maar wél met haar broer. “De afgelopen twee maanden heb ik niet geprobeerd om nog contact op te nemen. Mijn familie en schoonmoeder zeggen dat ze gewoon overstuur is doordat ze zo lastig zwanger werd en ze hier wel weer overheen komt,” vertelt Joanne. Ze sluit haar verhaal af met: “Ik wil niet dat dit uit de hand loopt en er een familieruzie ontstaat. Heeft er iemand advies over deze situatie?”

Wat zou jij Joanne adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Teddyeon.

Lees ook: Rosa’s vriend maakte iemand anders zwanger: ‘Mijn wereld stortte in’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels