Waarom je je telefoon eigenlijk elke dag een kwartiertje moet uitschakelen

telefoon

Wij hadden dit niet verwacht… 

Tegenwoordig grijpen we te pas en te onpas naar onze telefoon. Om te vragen welke chips je ook al weer mee moet nemen of gewoon om iemands stem even te horen. Onbereikbaar willen de meesten absoluut niet zijn. Maar uit onderzoek blijkt dat het helemaal niet onverstandig is om je telefoon elke dag even vijftien minuten uit te zetten.

Volgens onderzoek zou het bijdragen aan je mentale stabiliteit.

Verslaafd
Uit onderzoek van de Britse Psychological Society blijkt dat we onze telefoon dagelijks 2600 (!) keer aanraken. Bijvoorbeeld om je telefoon van je tas naar de tafel te plaatsen of om deze aan de lader te leggen, hieronder valt nog niet eens het daadwerkelijke gebruik! Dit is goed om zo’n 2,5 uur van je dag mee te vullen. Dat we verslaafd zijn aan onze telefoon mag dus wel duidelijk zijn. Daarom suggereren de onderzoekers dat je je telefoon elke dag een kwartiertje uit zou moeten zetten.

Gevoelens
Volgens de onderzoekers helpt dit kwartier zonder telefoon om zowel negatieve als positieve emoties in toom te houden. Oftewel: minder stressgevoelens, maar ook minder opgewekte gevoelens. Het onderzoek werd uitgevoerd door Rochester University en hierbij werden vrijwilligers een kwartier in een ruimte gezet waarin geen digitale apparaten stonden. Na het kwartiertje waren extreme emoties minder aanwezig en dit effect bleef ook nog een tijdje behouden.

Lees ook: Déze Netflix-films passen het beste bij jouw sterrenbeeld!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: HLN | Beeld: Pixabay