Lijk jij veel op je vader? Dan ben je veel gezonder dan je zou denken!

opgroeien met vader gezonder

Goed nieuws voor de mensen die op hun vader lijken

Of we het nou willen of niet, we lijken vaak wat meer op onze moeder óf juist op onze vader. We weten inmiddels dat we drie bepaalde eigenschappen altijd van onze moeder erven. Maar zijn er ook eigenschappen die we van de vaderskant kunnen erven? 

Uit dit onderzoek blijkt in ieder geval dat we een stuk gezonder zijn als we op de vader lijken.

Herkenning

Hoe kan het dat je gezonder bent als je de looks en eigenschappen van je vader hebt geërfd? Het begint allemaal al in onze jonge babyjaren. Lijk je dan al veel op je vader? Dan, blijkt uit onderzoek, dat je een jaar later een gezondere peuter bent. Dit valt de verklaren omdat vaders bij het verzorgen van hun kind graag herkenning willen zien om ‘zeker te weten’ dat ze de biologische vader zijn. Deze herkenning bij de vader zorgt voor geluk dat geuit wordt naar het kind zelf.

Minder vaak ziek

Onbewust besteden jonge vaders daarom meer aandacht aan hun kroost en dat zorgt voor resultaat. Gemiddeld besteedt de man 2,5 dag per maand meer tijd aan zijn kinderen die op hem lijken, zo blijkt uit onderzoek. Vaders gaan vaker met ze op pad, doen leuke dingen en praten op een positieve manier met de kinderen. Dit resulteert uiteindelijk dat deze kinderen minder vaak ziek worden en naar het ziekenhuis moeten.

Positieve effecten

Tenslotte is gebleken dat het kind, ook al lijkt het niet altijd op de vader, alsnog baat heeft bij de aanwezigheid van de vader in de jeugd. Een betrokken vader maakt kinderen gelukkiger dan kinderen die opgroeien zonder vaderfiguur. Ze doen het beter op school en komen minder vaak in aanraking met criminaliteit. Dit komt voornamelijk omdat een moeder vaak een beschermende rol heeft bij het opvoeden. Vaders zorgen er juist voor dat kinderen voorbereid worden op de buitenwereld, met respect voor gezag opgroeien en dat ze serieuzer denken aan hun toekomst. Daarom zijn dochters die zijn opgegroeid met hun vader in de buurt bijvoorbeeld vaker hoog opgeleid dan dochters die geen vaderfiguur hebben tijdens hun jeugd.

Lees ook: Ben je opgegroeid met een zus? Dan heb je dankzij haar déze positieve eigenschappen ontwikkeld!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Amayzine | Beeld: Pixabay