Ben je opgegroeid met een zus? Dan heb je dankzij haar déze positieve eigenschappen ontwikkeld!

Een zus maakt je gelukkiger en socialer

Je kunt soms niet met, maar al helemaal niet zonder haar: je zus. Zij was degene bij wie je altijd terecht kon voor lastige vragen over jongens of wanneer je voor het eerst make-up op wilde gebruiken. Maar dat is niet het enige, want nu blijkt uit onderzoek dat je zus niet alleen een grote, maar vooral ook een goede invloed op je heeft gehad. 

Dankzij haar ben je nu een beter mens!

Wonderbaarlijke ontdekking
Ongeacht of je nou een man of een vrouw bent, de band die je met je zus hebt is een hele bijzondere. Aan de University of Ultster besloot een onderzoeksteam om dieper op de familiebanden in te gaan en daarbij kwamen ze tot een wonderbaarlijke ontdekking. Ze onderzochten 571 mensen tussen de 17 en 25 jaar oud en hebben voornamelijk gekeken naar de emotionele gesteldheid van deze personen, in relatie met de familiebanden.

Gelukkiger
Wanneer je als man opgroeit met een zus ben je emotioneel en communicatief sterker en ben je trouwer aan een partner. Ook vrouwen met zussen bleken hier positieve eigenschappen aan over te hebben gehouden. Zo zouden zij meer zelfvertrouwen hebben, met name wanneer het op een sociale situatie aankomt. Tenslotte bleek dat zowel mannen als vrouwen die opgroeien met een zus gelukkiger zijn, minder bang zijn om te falen en beter kunnen omgaan met tegenslagen. Hoog tijd dus om die lieve zus van je weer eens in het zonnetje te zetten en haar te bedanken!

Lees ook: HA: het jongste kind is het grappigst!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Unsplash