Van kramp tot verkleurde teennagels: je voeten vertellen veel over je gezondheid

Koude voeten

Wanneer je voeten continu koud zijn, zelfs wanneer je sokken draagt, kan dit duiden op diabetes. “Diabetes kan de bloedtoevoer en de zenuwfunctie in je voeten aantasten, waardoor ze altijd koud en ijzig aanvoelen”, legt McArthur uit.

Stinkende voeten

Iets waar je je gelukkig geen zorgen over hoeft te maken zijn stinkende voeten. Ook al let je nog zo op je hygiene, zo nu en dan ruiken de voeten gewoon niet zo fris. Wel heeft de voet- en enkelchirurg een tip voor mensen die stinkvoeten wat willen verminderen: doe wat tea treeolie in je schoenen.

Kramp

Kramp in je voeten kan veroorzaakt worden door verschillende dingen. De voornaamste reden is volgens McArthur dat er niet genoeg zuurstof naar je voeten gaat, maar een magnesiumtekort kan ook een veroorzaker zijn. Gelukkig is dat laatste makkelijk op te lossen door magnesiumsupplementen te nemen.

Opgezwollen voeten

Er zijn verschillende redenen waarom je voeten opgezwollen zijn. “Opgezwollen voeten kunnen duiden op een voetletsel, maar het kan ook dat je schoenen te strak zijn”, vertelt McArthur.

Pagina 2/2

Lees ook: Heb je veel moedervlekken? Dan hebben we goed nieuws voor je!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: DailyMail | Beeld: Pexels