Heb je veel moedervlekken? Dan hebben we goed nieuws voor je!

moedervlekken goed nieuws onderzoek

Elk nadeel heeft zijn voordeel

Heb je meerdere moedervlekken op je huid zitten? Dan ben je hier niet altijd even blij mee. Het ideaalbeeld voor vrouwen is egaal en zonder oneffenheden op de huid. Toch vormen moedervlekken jou hoe je bent. Dat gezegd hebbende, we hebben ook nog eens goed nieuws voor mensen met meerdere pigmentvlekken op het lichaam. 

Wetenschappers hebben namelijk nu ontdekt dat mensen met moedervlekken jonger van binnen blijven.

Naevus Naevocellularis

Maar wat zijn moedervlekken eigenlijk precies? Deze donkere pigmentvlekken op de huid, staan ook wel bekend als naevus naevocellularis. Het zijn ophopingen van pigmentcellen in de huid. Elke moedervlek is anders van vorm en kleur, omdat dit sterk afhankelijk is van de pigmentvormende cellen. Vaak zijn de (goedaardige) moedervlekken bruin of zwart van kleur en liggen ze meestal vlak, bol of hobbelig op de huid.

Het onderzoek

Onderzoekers van het Londense Kings College voerden een onderzoek uit naar de gezondheid van de huid. Hieruit bleek dat mensen met meerdere moedervlekken in de huid hebben, cellen bevatten die zichzelf sneller kunnen vernieuwen. Gemiddeld hebben mensen ongeveer tussen de 30 en 40 moedervlekken op hun lichaam. Bij sommige mensen kan dit aantal echter oplopen tot maar liefst 600.

Conclusie

De conclusie die dus uit dit specifieke onderzoek getrokken kon worden is dat mensen met een royaal aantal moedervlekken, minder vatbaar zijn voor huidveroudering. Denk hierbij aan het krijgen van rimpels, grotere pigmentvlekken op de handen of ouderdomsvlekken. Wat precies de samenhang tussen de moedervlekken en deze cellen zijn is nog niet bekend, maar de onderzoekers vermoeden dat dit komt door een verschil in de DNA-samenstelling. Mensen met meer moedervlekken zouden waarschijnlijk een andere genetische code hebben. Tenslotte is er ook een kanttekening uit het onderzoek gekomen: doordat mensen meer moedervlekken in de huid hebben, bestaat er ook een grotere kans op huidkanker.

Lees ook: Kate Middleton had déze jurk van de Zara aan en nu wil iedereen deze jurk hebben

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Dermicis, Gatsby | Beeld: Dingen voor Vrouwen©