Dit is het beste tijdstip om je ziek te melden van je werk

Maar als je ziek bent, ben je natuurlijk ziek

Als je wakker wordt met hoofdpijn, een zere keel, een naar gevoel in je buik én koorts, dan weet je hoe laat het is: tijd om je ziek te melden. Of klopt dat toch niet helemaal? Onderzoekers zijn erachter op welk moment en op welk tijdstip je je het beste kunt ziek melden.

Het is nogal specifiek.

Tijdstip en moment

Kom je er rond een uurtje of half 7 in de ochtend achter dat je de griep hebt en is het ook nog eens een dinsdag? Dan heb je geluk. Nou ja, geluk. Je zit in ieder geval goed met je timing. Uit onderzoek uitgevoerd door een bedrijf genaamd Attest blijkt dat het beste tijdstip om je ziek te melden van werk dinsdagochtend is om precies 6:38. Maandag en vrijdag zijn volgens het onderzoek dat werd gepubliceerd op Metro de slechtste dagen, aangezien deze het dichts bij het weekend zitten. Hoewel je je altijd ziek moet kunnen melden als je je helemaal niet lekker voelt, vertelt het onderzoek dat dit moment van de week het minste argwaan wekt bij de baas.

Beste maand

Als je ziek bent, ben je natuurlijk ziek en kun je er niets aan doen. Maar het onderzoek weet ook te vertellen welke maanden ‘de beste’ maanden zijn om je ziek te melden wat je geloofwaardigheid betreft. Heb je de griep hartstikke te pakken? Dan zijn november en december de meest logische maanden om je ziek te melden. Overigens wordt er het minste argwaan gewekt als je in januari ziek bent.

Reden

Een andere enquete, uitgevoerd door AXA PPP, ondervroeg 1000 bazen en wilde graag van hen weten wat volgens hen ‘de beste reden’ was om je ziek te melden. Daaruit bleek dat de volgende excuses het meest worden geaccepteerd door de leidinggevenden:

9. Migraine
8. Verkoudheid
7. Last van angsten en achterdochtig voelen
6. Depressie
5. Operatie
4. Stress
3. Verwonding opgelopen door een ongeluk
2. Rugpijn
1. Griep

Lees ook: Door deze voorwerpen in huis heb je snel een griepje te pakken

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: The SUN, Her | Beeld: pixabay