Waarom je elke ochtend een glas warm water zou moeten drinken

warm water

Warm water heeft ontzettend veel gezondheidsvoordelen

Veel mensen beginnen de dag met een kop koffie of thee, of een glas koud water. Maar als je voor die laatste optie gaat, is het blijkbaar veel beter om een glas warm water te drinken. Wij zetten alle voordelen op een rij. 

Op een lege maag

Warm water op een lege maag? Dat is wellicht niet je eerste behoefte als je ’s ochtends wakker wordt. Toch zijn er genoeg redenen waarom je dit elke dag zou moeten doen. Water is over het algemeen al goed voor je gezondheid – we kennen allemaal de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 1,5 tot 2 liter water per dag. Het is verkoelend, lest de dorst en hydrateert. Allemaal goed voor je gezondheid natuurlijk. Maar in de ochtend kun je dus het beste voor warm water kiezen, eventueel met citroensap erdoor.

Spijsvertering op gang

Waarom is dit nu zo goed voor je? Warm water helpt de spijsvertering op gang, de citroen kan daarnaast, dankzij de mineralen en vitamines, helpen om gifstoffen in het spijsverteringskanaal af te breken. Ook worden maaltijden de rest van de dag beter verwerkt, wordt voeding het beste opgenomen en zijn er nóg eens zes gezondheidsvoordelen. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Gezondheidsvoordelen warm water

  1. Je metabolisme, oftewel je stofwisseling, wordt beter. Metabolisme bepaalt hoe snel je lichaam voedingsstoffen omzet in energie en speelt daardoor een belangrijke rol in je gewicht.
  2. Vetten worden sneller afgebroken door je lichaam. Hoe sneller je metabolisme werkt, hoe meer calorieën je verbrandt.
  3. Het warme water is een natuurlijke detox. Afvalstoffen spoelen hierdoor sneller uit je lijf. Warm water zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur stijgt, waardoor je gaat zweten. De giftige stoffen verlaten je lichaam en het wordt grondig gereinigd.
  4. Het helpt tegen menstruatieklachten, want warm water zorgt voor een betere bloedcirculatie. Je spieren ontspannen beter, waardoor je minder snel last hebt van die vervelende krampen.
  5. Bacteriën kunnen zich minder makkelijk nestelen in je lijf. Daardoor neemt de kans op een verkoudheid, hoesten en keelpijn op natuurlijke manier af. Warm water verzacht de keelpijn, maakt slijm los en helpt het uit de luchtwegen te verwijderen.
  6. De elasticiteit van je huid verbetert en de beschadigde huid kan sneller en beter herstellen. Handig als je huid de komende periode weer veel met zonlicht in aanraking komt!

Lees ook: Hoe zit het: hoort zonnebrand voor, of na je dagcrème?

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pexels