‘Is het asociaal dat ik mijn stoel in het vliegtuig niet wilde opgeven?’

stoel vliegtuig

De man had voor deze specifieke stoelen betaald

Ramon* en zijn vrouw hebben onlangs een reis naar Azië gemaakt. De vakantie begon met een tien uur durende vlucht, waarbij het stel speciale plekken met extra beenruimte had gereserveerd. Maar eenmaal in het vliegtuig wilde een andere vrouw deze stoelen claimen. 

Specifieke stoelen

“Mijn vrouw en ik zaten vorige week op een vlucht van tien uur van Europa naar Azië”, begint Ramon zijn verhaal op het forum Reddit. “We boekten onze tickets ruim van tevoren en slaagden er ook in om de specifieke stoelen te boeken die we wilden – twee stoelen op de eerste rij in het midden.” De vertelt dat het om een vliegtuig ging met drie stoelkolommen van elk drie stoelen. “We betaalden voor deze stoelen omdat het een lange reis zou worden en we wilden graag extra beenruimte”, legt hij uit.

Vrouw met baby

Eenmaal aan boord bleek niet alles van een leien dakje te gaan. “Er zat een vrouw met een baby op de middelste stoel”, vervolgt Ramon zijn verhaal. “We hadden de twee stoelen aan het gangpad geboekt van deze kolom, zodat er een kans zou zijn dat de middelste stoel leeg zou blijven.” Mocht de stoel toch bezet zijn, dan had de man van tevoren al bedacht dat hij zelf naar de middelste zou verplaatsen zodat diegene niet tussen hen in hoefde te zitten. “Maar voordat ik zelfs maar de kans had om mijn tas in het bagagevak te doen, vroeg de vrouw al: ‘Mag ik brutaal zijn en je vragen om met mijn man van stoel te wisselen?’.”

De vrouw wees naar haar man die op de tweede rij in de linkerkolom van het vliegtuig zat. “Ze vertelde me dat haar man naast haar moest zitten om te helpen met de baby”, vertelt de man. “Maar enkel de eerste rij van het vliegtuig heeft extra beenruimte, vandaar ook dat je moet betalen om zo’n stoel te reserveren.” Ramon vertelde de moeder resoluut maar beleefd dat hij niet ging verhuizen omdat haar mans stoel op de tweede rij zat. “En omdat ik betaald heb voor deze specifieke stoelen”, voegt hij eraan toe. “Ze beweerde toen dat zij en haar man ook hadden betaald, maar dat ze op de tweede rij waren geplaatst. Maar dat leek me niet heel aannemelijk.”

Verhuizen naar andere plek

Uiteindelijk moest er een steward aan te pas komen om dit probleem op te lossen. “De steward vroeg me om op haar verzoek met de echtgenoot te ruilen, maar ik vertelde hem hetzelfde verhaal”, vertelt de man. De vrouw begon ondertussen steeds vervelender te doen tegen Ramon en tot overmaat van ramp begon de baby ook nog te huilen. “Gelukkig kwam de steward terug en vertelde me dat er twee stoelen vrij waren op een van de andere eerste rijen en bood aan om ons te verplaatsen. Uiteindelijk zijn we daarheen verhuisd, maar we hoorden deze dame nog een tijdje geanimeerd opmerkingen over ons maken tegen haar man.”

Toen Ramon dit verhaal later aan zijn schoonouders vertelde, zeiden ze dat hij meteen had moeten verhuizen. Zijn vrouw staat echter helemaal achter hem en vindt dat onzin omdat ze voor deze specifieke stoelen hebben betaald. Omdat Ramon verschillende meningen hoort, is hij benieuwd wat mensen vinden. Is hij asociaal geweest door zijn stoelen niet te willen afstaan, of is dit zijn goed recht?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam u/Bratster22.

Lees ook: ‘Hoe vertel ik mijn vrouw subtiel dat ze veel te veel scheten laat?’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels