Zólang moet je dagelijks wandelen om langer te leven

wandelen

Dit kunnen wij wel

Niemand geniet van een eeuwig leven, dat is een feit. Maar we willen wel graag gezond oud worden. Dit kun je onder andere bereiken door gezond te eten en genoeg te bewegen. Maar voor degenen die niet van sporten houden is dat nou net waar de schoen wringt. Houd jij niet van sporten? Dan hebben we nu goed nieuws voor je. Je hoeft helemaal geen marathon te rennen als je langer wilt leven. Aan 15 minuten wandelen per dag heb je al genoeg!

Trek je stevige stappers maar meteen aan, want het is tijd om te wandelen!

Onderzoek
Met een bescheiden 15 minuten wandelen heb je al een kans om langer te leven, zo blijkt uit onderzoek. De onderzoekers namen het activiteitsleven van vier verschillende groepen onder de loep. Groep 1 bewoog vrijwel niet, groep 2 bewoog een beetje, groep 3 bewoog gemiddeld en groep 4 bewoog heel veel. In totaal deden 123.000 volwassenen mee.

Stevige wandeling
In vergelijking met de mensen die inactief waren, hadden de groepen zo’n 22 procent, 28 procent en 35 procent kans op een langer leven. Dat bewijst maar weer: hoe meer je beweegt, hoe beter. Zelfs een beetje beweging maakt al verschil, maar lekker doorstappen heeft het meeste impact op je gezondheid. De onderzoekers raden aan om per dag 15 minuten stevig te wandelen. Meer bewegen is natuurlijk nog beter, maar 15 minuten is een haalbaar doel.

Lees ook: Zo lukt het je om meer stappen te zetten op een dag

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels