Dit is waarom je eens wat vaker moet gaan wandelen!

wandelen

Wandelen levert je alleen maar voordelen op

Natuurlijk maken we allemaal weleens een wandeling op zijn tijd, maar eigenlijk zouden we dit dagelijks moeten doen. Niet alleen omdat wandelen hartstikke leuk is, maar ook omdat het je enorm veel gezondheidsvoordelen oplevert. Er gebeuren namelijk heel veel dingen met je lichaam als je regelmatig wandelt!

Ga je regelmatig even een (flink) blokje om, dan kan dat je deze gezondheidsvoordelen opleveren:

1. Je verbrandt meer vet
Ja, je zou misschien denken dat wandelen niet de beste workout is, maar dat is het zeker wel. Met een andere, intensievere sport mag je dan wel meer calorieën verbranden, maar met wandelen verbrand je meer vet. En dat geeft meer resultaat dan het verbranden van calorieën.

2. Je krijgt er betere billen van
Ben je al jaren aan het trainen voor een mooie, ronde achterkant maar wil het niet echt vlotten met die Kardashian-bilpartij? Dan kan het raadzaam zijn om eens vaker een wandeling te maken. Wandelen zorgt er namelijk voor dat je langere passen neemt waardoor je je bilspieren traint. Neem je tijdens die wandeling ook nog eens af en toe een helling, dan train je je billen al helemaal!

3. Je raakt je stress kwijt
Heb jij nogal eens de neiging om weg te lopen van je problemen? Mooi, want als je gaat wandelen kun je dat dus letterlijk doen. Door in de buitenlucht te bewegen zorg je ervoor dat je je hoofd leegmaakt, waardoor je stressgevoelens minder worden. Ook maakt je lichaam door wandelen in de buitenlucht endorfines aan, waardoor je blijer wordt.

4. Het verbetert je humeur
Wanneer je regelmatig een stuk wandelt, word je positiever, zo blijkt uit onderzoek van LifeScience. Dit werkt wel alleen wanneer je stukken wandelt in de natuur. De onderzoekers ontdekten dat mensen die 90 minuten hadden gewandeld in de natuur een beter beeld over zichzelf hadden dan mensen die dat niet deden.

5. Je krijgt er energie van
Van wandelen word je niet moe, maar je krijgt er juist energie van. Vooral nu de wintertijd is aangebroken en we onszelf het liefste onder een kleedje onder de bank zouden verstoppen, is het raadzaam om tóch naar buiten te gaan. Een blokje om gaan zorgt er namelijk voor dat zuurstof beter wordt gecirculeerd in je lichaam en zorgt ervoor dat je spieren losser worden. Hierdoor zul je je een stuk beter voelen als je thuiskomt!

6. Je krijgt een betere weerstand
Door regelmatig minstens dertig minuten te lopen, zou je weerstand omhoog gaan en zou je minder vatbaar worden  voor griep. Ook heb je, als je regelmatig wandelt en dit je hele leven volhoudt, minder kans op verschillende soorten kanker

7. Je kunt beter nadenken
Heb je een dilemma waar je niet uitkomt of moet je de hele dag je hersens kraken op je werk of studie? Dan kan een stukje wandelen echt een uitkomst zijn. Je hersenen blijven door wandelen scherper en ook verbetert je geheugen wanneer je in de frisse lucht loopt.

Gauw die wandelschoenen aantrekken en de deur uit gaan dus!

Lees ook: ‘Deze ‘onschuldige’ slaapproblemen moet je nooit negeren!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: NEA