Warmtebultjes door de zon? Met deze tips zijn ze zo verdwenen

Zeg vaarwel warmtebultjes en hallo leuke zomerjurkjes!

De een heeft er meer last van in de zomer dan de ander: warmtebultjes. Deze vervelende, kriebelende bultjes ontstaat vaak nadat je huid in contact is geweest met de zon. Helemaal vervelend als je nét dat leuke, zomerse jurkje aan wilt doen en je benen onder de lelijke bultjes zit. Geen paniek, want we hebben een hoop tips tegen warmtebultjes!

Met deze tips zijn de bultjes als sneeuw voor de zon verdwenen.

De oorzaak

Wat zijn warmtebultjes eigenlijk en hoe ontstaan ze precies? In de medische wereld worden deze rode bultjes ook wel miliaria genoemd. Wij kennen ze eerder als warmtebultjes, zweetpukkeltjes of zweetbultjes. Deze bultjes ontstaan vaak in de zomer omdat we dan meer zweten dan normaal. Geen ernstige oorzaak dus, maar door het zweten kunnen de zweetkliertjes onder de huid gaan verstoppen. Dit zorgt ervoor dat er meer vocht in de omringende huidcellen terecht komt en zo ontstaan dus de warmtebultjes op je huid.

Vakantie

Heb je het idee dat je deze bultjes sneller krijgt wanneer je op vakantie bent? Dat is ook niet gek, want op vakantie in een warm land zweten we sneller dan normaal. Dit resulteert in meerdere bultjes op bijvoorbeeld je armen of benen. In Nederland kun je hier ook last van hebben als de temperaturen buiten stijgen en je meer zweet en/of kleding draagt die de huid niet laten luchten.

Lees op de volgende pagina welke tips we hebben gevonden om warmtebultjes te voorkomen en te verminderen.

Pagina 1/2