Goed nieuws: alle cosmetica van Primark is vanaf nu geheel dierproefvrij!

Primark make-up

De make-upartikelen dragen een cruelty free certificaat

De Primark is een van de meest populaire kledingwinkels van Nederland. Deze keten met spotgoedkope items is vrijwel in elke grote stad te vinden. Je kunt er niet alleen kleding kopen, maar de filialen staan ook vol met leuke woon- en cosmeticaitems. Wat de laatste categorie betreft, heeft Primark goed nieuws uitgebracht: alle cosmetica is nu 100 procent dierproefvrij!

Dit is voor ons nóg een goede reden om voortaan cosmetica bij de Primark in te slaan.

Cruelty free-certificaat

De vaste klanten van de Primark zijn waarschijnlijk inmiddels al bekend met de cosmeticalijn van Primark, genaamd ‘PS…’. Vanaf nu zal deze gehele lijn het bekende cruelty free-certificaat ‘Leaping Bunny’ dragen. Dit houdt in dat de producten van ‘PS…’ niet meer op dieren getest worden. Dit maakt dat deze cosmeticalijn niet alleen diervriendelijk, maar ook nog eens zeer betaalbaar is. Een win-winsituatie dus!

Primark kleding en cosmetica

Enige tijd geleden lag de Primark nog flink onder vuur bij verschillende instanties, vanwege het feit dat ze mogelijk kinderarbeid zouden toepassen in de verwerking van de goedkope kleding. Eerder doken wij in deze beweringen van deze instanties en bleek dat er binnen de verwerking van de kleding bij de modefabrikant geen sprake is van kinderarbeid. Ook met het nieuwe Leaping Bunny-certificaat toont de budgetketen aan nu flinke stappen te nemen in de juiste richting. Deze maand al ligt de hele collectie van ‘PS…’ met cruelty free-certificaat in de winkels. De komende maanden zal het logo van dit certificaat verschijnen op de verpakkingen.

Nieuwsgierig hoe de Primark zo goedkoop hun kleding kan aanbieden zónder dat er sprake is van kinderarbeid? Dat lees je op de volgende pagina!

Pagina 1/2