Buikvet verminderen? Dan kun je deze 10 dingen het beste eten en drinken

buikvet verminderen

Buikvet verminderen was nog nooit zo makkelijk!

Voor een strakke, gespierde buik zal je helaas toch echt wat extra werk moeten verrichten in de sportschool. Maar om wat buikvet te verminderen kun je ook je voedingspatroon makkelijk aanpassen. Met deze tien etens- en drinkwaren was buikvet verminderen nog nooit zo makkelijk. 

Als je deze tien eten- en drinkwaren toevoegt aan je voedingspatroon, samen met een gezonde levensstijl en voldoende beweging kun je makkelijker buikvet verminderen.

10. Meloen

Meloen bestaat voor een groot deel uit water. Daarnaast bevat het slechts vijftig calorieën per part, dus is het een uitstekend tussendoortje. Verder zit deze vrucht vol met vitamines en mineralen. Meloen bevat vitamine A, C, E en K, goed voor onder andere de groei, de weerstand en de aanmaak van stevige spieren en botten. Mineralen als kalium, calcium en magnesium worden ook in redelijke hoeveelheden terug in de bekende galiameloen.

9. Walnoten

Deze lekkere noten zitten vol met omega-3 vetzuren en hebben een stress verlagende werking. Heb je snel de neiging om meer te eten zodra je stress hebt? Dan kun je je dus het beste vergrijpen aan een handje vol walnoten. Deze noten zorgen er niet direct voor dat je buikvet verliest, maar zorgen wel voor een voller en verzadigd gevoel zodat je minder snel andere tussendoortjes gaat eten.

8. Volkoren brood

Eet je liever witbrood omdat je volkeren bruinbrood minder lekker vindt? Dan kun je dit in het vervolg toch maar beter laten als je graag wat buikvet wil verminderen. Volkoren brood is namelijk veel rijker aan vezels en zorgt voor een betere spijsvertering. Je lichaam neemt door een betere spijsvertering minder vet op. Helemaal in vergelijking met wit brood.

7. Grapefruit

Grapefruit is de ideale vrucht om te eten omdat het weinig calorieën, veel voedingsstoffen bevat én het helpt je bloedsuikerspiegel te verlagen. Een lagere bloedsuikerspiegel zorgt er voor dat je veel minder snel trek krijgt. Al met al heb je dus minder snel de neiging om ongezonde snacks te eten en dit kan indirect goed helpen om buikvet te verminderen. De grapefruit zit ook nog eens boordevol vezels, proteïne en vitaminen als C, A en B1.

6. Zalm en tonijn

Vette vissoorten bevatten net als walnoten veel omega-3 vetzuren. Ook voor zalm en tonijn geldt dat je een voller en verzadigd gevoel overhoudt en je dus weer minder snel trek hebt. Goed idee dus om vaker deze vissoorten te verwerken in je avondmaal, zodat je ’s avonds minder snel een grote zak chips opentrekt!

Benieuwd welke eten- en drinkwaren er in de top vijf staan om buikvet te verminderen? Kijk dan snel op de volgende pagina!

Pagina 1/2