Slaap jij slecht? Door deze 8 dingen te eten slaap je als een roos

nachtrust eten

Probeer deze etenswaren eens voor een goede nachtrust

Door een slechte nachtrust voel je je niet alleen moe maar, toegegeven, ook wat humeurig. Soms werkt het niet voldoende om op tijd in je bed te gaan liggen. Ook je voeding kan invloed hebben op je nachtrust. Probeer daarom eens deze acht etenswaren voor een lekker nachtje slaap. 

Negatieve impact

Een slechte nachtrust zorgt er niet alleen voor dat je een dagje moe bent, het heeft een nog grotere impact. Zo kan het je immuunsysteem verzwakken, waardoor je gevoeliger bent voor virussen. Ook loop je bij het sporten een groter risico op blessures en heb je meer en vaker honger gedurende de dag. Tijd dus om daar wat aan te doen. De volgende acht etenswaren kunnen helpen je nachtrust te verbeteren.

1. Zure kersen

Zure kersen bevatten veel melatonine, een hormoon dat van werking is op het slaap-waakritme. In een kleinschalig onderzoek kreeg een groep participanten een sapconcentraat van dit fruit te drinken. Deze groep participanten sliep langer én beter. Verse zure kersen zijn helaas vaak lastig te vinden, maar je kunt ze vaak wel vinden in het vriesvak, in gedroogde vorm of als sap.

2. Amandelen

Met een portie van 100 gram amandelen zit een vrouw al bijna op 25 procent van het magnesium dat zij dagelijks nodig heeft. Toch krijgen we vaak veel te weinig magnesium binnen. Volgens onderzoek kan een tekort aan magnesium gelinkt worden aan slapeloosheid. In een onderzoek kregen muizen magnesium toegediend. Hier bleek dat de magnesium als een soort chill pill werkte en je dus beter laat slapen. Omdat amandelen zo’n hoog magnesiumgehalte hebben, zijn dit dus de noten bij uitstek om wat vaker te eten. Neem gewoon een handje amandelen als snack of mix ze met yoghurt of door een salade.

3. Haver

Mensen die van koolhydraten houden, hebben geluk. In een onderzoek naar de slaapgewoonten tussen mensen met verschillende diëten, werd gevonden dat mensen die veel koolhydraten eten beter slapen. Maar kies wel voor de juiste koolhydraten. Neem bijvoorbeeld haver, een volkoren graansoort. Haver zit, net als amandelen, vol magnesium. Begin de dag goed met een kommetje havermout of een glas havermelk.

4. Frambozen

Veel mensen eten te weinig vezels. Uit onderzoek blijkt dat een dieet met te weinig vezels kan leiden tot een minder diepe, herstellende slaap. Een dieet met veel vezels zorgt daarentegen voor een langere én betere nachtrust. De meeste volwassenen hebben zo’n 25 tot 35 gram vezels per dag nodig. Met een handje frambozen zit je al op 9 gram. Heerlijk om bij je ontbijt te eten of later op de dag mee te snacken.

Benieuwd naar de andere dingen die je moet eten? Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2