Yés het is bewezen: rode wijn en chocolade helpen tegen rimpels

wijn rood rode wijn

Wij zijn in de zevende hemel!

De onderzoekers van de Universiteit van Exeter en Brighton hebben zojuist onze maandag een stuk beter gemaakt door te laten weten dat rode wijn en pure chocolade goede middeltjes zijn in de strijd tegen rimpels. Beter nieuws hadden we ons niet kunnen wensen!

Huidveroudering
Dure dagcrèmes, drie liter water per dag en vooral niet te veel lachen; vergeet alles wat je eerder hebt gelezen over het tegengaan van rimpels. Wat blijkt namelijk, rode wijn en pure chocolade zouden uitstekende middelen zijn om die lijntjes in je gezicht tegen te gaan. De onderzoekers van de Universiteit van Exeter en Brighton hebben namelijk geconcludeerd dat zowel rode wijn als pure chocolade een verjongend effect kunnen hebben op de huid.

Telomeren
De wetenschappers bestudeerden voor het onderzoek een aantal DNA-cellen. In deze DNA-cellen zitten telomeren, die naarmate we ouder worden steeds korter worden. Hoe jonger onze huid is (en hoe beter we er dus uitzien) hoe langer deze telomeren zijn. De onderzoekers voegden een samenstelling van rode wijn en chocolade toe aan deze cellen en kwamen tot de conclusie dat de telomeren langer werden. En, zoals we net al bespraken, betekent dit een jongere huid!

Wat dit betekent voor onze rode wijn en chocolade-inname moet nog verder onderzocht worden, maar zeker is in ieder geval dat een rood wijntje in de avond met een blokje chocolade geen kwaad kan!

Dit vind je misschien ook interessant: is speltbrood nu echt gezonder dan tarwebrood?

Bron: Flair | Beeld: Unsplash